Κι ενώ οι πολλοί προτιμούν τη Χαλκιδική, υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν συνειδητά την Πιερία, με το νοσταλγικό στιλ και τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας που μαγεύει.
Στην παραλία της Πλάκας, δίπλα στο κύμα, ένα ταβερνάκι μας έκλεψε την καρδιά: ο «Κάβος». Με κίτρινα και πράσινα νέον φώτα, στα ηχεία Μαρινέλλα, Τσιτσάνη, Μητροπάνο, κλπ και νόστιμα εδέσματα, δεν ήθελε πολύ για να μπει στην καρδιά μας.
Η κουζίνα του «Κάβου» επικεντρώνεται στα ψαρικά και τα θαλασσινά. Από τα ορεκτικά, αξίζει να δοκιμάσεις τα τηγανητά καλαμαράκια, τα οποία είναι τραγανά και χρυσαφένια, καθώς και τα διάφορα ψητά τυριά που λιώνουν στο στόμα. Στα κύρια πιάτα, η γαριδομακαρονάδα και το ψητό χταπόδι είναι από τα κορυφαία, καθώς και τα φρέσκα ψάρια.
Εμείς το επιλέξαμε την ώρα που έδυε ο ήλιος και η ατμόσφαιρα ήταν ντυμένη με τα ωραιότερα χρώματα!
Με το ρετρό στυλ του που θυμίζει ελληνική ταινία, «ο Κάβος», δεν είναι απλά ένα μέρος για φαγητό, αλλά ένας χώρος που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις και αξέχαστες εμπειρίες.
Κάβου 1, Πλάκα Λιτοχώρου
2352 021140