O Γιώργος Χατζηπαύλου με την Stand up παράσταση, ''Σχεδόν Σαράντα'' έρχεται να μας διασκεδάσει και να μας αποκαλύψει πως σκέφτονται οι άνδρες σε διάφορα στάδια της ζωής τους.Μια παράσταση που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει και που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ! Άφθονο γέλιο μας υπόσχεται λοιπόν, ένας από τους πιο πετυχημένους stand up comedians στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι οι παραστάσεις του Χατζηπαύλου γεμίζουν τα θέατρα. Τα κείμενα του, τα αστεία του, ο τρόπος που κινείται και μιλάει πάνω στην σκηνή, γοητεύει. Σε έλκει. Γι αυτό τον λόγο θέλουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε περισσότερα για μια ακόμα λαχταριστή παράσταση που έρχεται στο Αθήναιον για λίγες μόνο εμφανίσεις.
Η παράσταση ''Σχεδόν Σαράντα'' κάνει μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός άνδρα μέχρι τα σαράντα. Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο δύσκολη φάση που περνάει ένας άνδρας μέχρι τα σαράντα;
Η πιο δύσκολη φάση είναι η εφηβεία του και όταν πλησιάζει τα σαράντα. Η ηλικία των σαράντα είναι ένα κομβικό σημείο στη ζωή ενός άνδρα. Αρχίζει να κάνει τον πρώτο σημαντικό του απολογισμό. Σκέφτεται
''Τι έχω κάνει μέχρι στιγμής στην ζωή μου'', ''Που βρίσκομαι'', ''Τι γίνεται τώρα''.
Ποια ήταν η αφορμή για να κάνεις αυτήν την παράσταση;
Στo Stand up comedy γράφεις κείμενα που σε απασχολούν. Αφορμές και ερεθίσματα βρίσκονται παντού τριγύρω σου. Εσύ παίρνεις την αφορμή από το περιβάλλον σου και επηρεασμένος και από τον εαυτό σου, γράφεις ένα κείμενο. Αφορμή για την δημιουργία αυτής της παράστασης ήταν και μια προσωπική αναζήτηση που έκανα αυτόν τον καιρό στο ποιος είμαι. Που βρίσκομαι. Κάποια ζητήματα που υπάρχουν και ''γέννησαν '' την παράσταση, είναι επηρεασμένα από προσωπικά μου ερωτήματα. Από εμένα. Το πως έχω αλλάξει πλέον στις σχέσεις μου με τις γυναίκες και γενικότερα σαν άνθρωπος. Από τι στάδια έχω περάσει. Όλα αυτά ήταν αφορμή λοιπόν, για να ξεκινήσει η παράσταση.
Η παράσταση ''Σχεδόν Σαράντα '' μας αφορά όλους τελικά;
Μας αφορά. Γενικά υπάρχει ένα μεγάλο εύρος ηλικιών που παρακολουθεί παραστάσεις δικές μου και γενικά stand up στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι θεατές είναι ηλικίας 25-45.Έρχονται όμως και ηλικίες από 17 μέχρι και 60 χρονών. Τώρα όσον αφορά, την παράσταση αυτή μέσα από τα previews που έχουμε κάνει μπορώ να πω ότι μας αφορά όλους. Άκουσα πολλά σχόλια από διάφορες ηλικίες. Οι μικροί θεατές με έβλεπαν σαν ένα φίλο από το μέλλον που έρχεται να τους πει τι θα συμβεί. Οι νέοι μου έλεγαν ότι τα έχουν ζήσει όλα αυτά και τα έβλεπαν ξανά μπροστά τους. Οι πιο μεγάλοι μου έλεγαν ότι τους ξύπνησα παλιές αναμνήσεις από διάφορες ηλικίες. Άκουσα από τις γυναίκες τέλος, ότι πέρα από το ότι διασκέδασαν, έμαθαν πως σκέφτονται οι άνδρες και μερικά πράγματα δεν μπορούσαν καν να τα φανταστούν.
Ετοίμασες μια παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε πολύ, όπως είπες. Είναι εύκολο να κάνεις το κοινό να γελάσει;
Στιγμιαία να ακούσει μια αστεία φράση και να γελάσει,ναι, είναι εύκολο. Αυτό το γέλιο που θέλω εγώ όμως να προσφέρω στο κοινό με τις παραστάσεις μου, όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι δύσκολο και θέλει πολύ δουλειά. Εγώ θέλω ο θεατής όταν τελειώσει η παράσταση να θυμάται το αστείο που τον έκανε να γελάσει. Να το ευχαριστηθεί πραγματικά. Για εμένα, η κωμωδία βασίζεται στην επανάληψη. Μου είχαν σχολιάσει κάποτε σε μια κριτική ότι τα αστεία μου θα τα επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά στις παρέες σου.
Αυτό ακριβώς θέλω να πετύχω. Το γνήσιο γέλιο που σου μένει το αστείο και το λες ξανά και ξανά.
Με την παράσταση θεσμό Stand up for U που έχεις διοργανώσει και καθιερώσει πλέον διέθεσες τα 1200 εισιτήρια των παραστάσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην UNICEF. Μίλησε μας για αυτό.
Πέρσι το Μάιο και κάθε Μάιο πλέον, διοργάνωσα μια παράσταση με τους καλύτερους κωμικούς stand up της Ελλάδας (και με μια συμμετοχή και από το εξωτερικό). Ετοιμάσαμε μια παράσταση, η οποία παίχτηκε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα έσοδα από τα εισιτήρια της παράστασης πήγαν όλα στον φιλανθρωπικό σκοπό της Unicef.Έτσι βρήκαμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε έμπρακτα μέσω της δουλειά μας έναν φιλανθρωπικό οργανισμό.
Πληροφορίες παράστασης
Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35 , Τηλέφωνο 2310 832 060)
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο (9,10 & 16,17) στις 21:15, Κυριακή (11 & 18) στις 20:00.
Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων).