HomeUrbanitiesUrbanities

Urbanities

Πράσινες γειτονιές, όμορφες ταράτσες, μπαλκόνια με κήπους που θυμίζουν αυτούς της Βαβυλώνας. Ζευγάρια και ενέργεια, εξοικονόμηση και όμορφη ζωή. Μαζί και χώρια, μπορούμε να πάρουμε τη Γη στην αγκαλιά μας – μην το σκέφτεσαι, δράσε τώρα (και μη βαριέσαι)!

Λοιπόν άκου – τώρα που μαζεύει σύννεφο στον ουρανό, τώρα που βρέχει και δεν μπορείς να φορέσεις το λευκό σταράκι σου – κοίτα να αλλάξεις λίγο τις συνήθειες, να μαζευτείς και να κάνεις οικονομία αλλά και καλό στο περιβάλλον. Πρέπει να συνέλθουμε και να χαρούμε το χρόνο μας στην πόλη αυτή. Δεν φτάνει να λέμε ότι είμαστε τρέντηδες, χίπστερς και εναλλακτικοί, πρέπει να αφυπνίσουμε την πράσινη συνείδηση μας για να δικαιούμαστε να αποκαλούμε τον εαυτό μας Πολίτη της Γης. Οφείλουμε να αγαπήσουμε τις πόλεις, τον εαυτό μας, τους δρόμους και τα σοκάκια τριγύρω και να προσέξουμε το λιγοστό πράσινο που έχουμε. Τώρα που έρχεται η βαρυχειμωνιά μάζεψε κόσμο στο σπίτι, κλείσε καλά τα παράθυρα και τις κουρτίνες για να κρατήσεις όλη τη ζέστη μέσα και άνοιξε ένα κόκκινο κρασί. Μαγείρεψε φαγητό και μοίρασε το σε μερίδες για μία άλλη φορά, βάλε πολλά ρούχα στο πλυντήριο και χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς. Ανέβασε όμως τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αγκάλιασε πιο σφιχτά, πες σε αγαπώ πιο συχνά και σεβάσου τον διπλανό σου. Ακολουθούν σοβαρές συμβουλές για τον urban τύπο που θέλει να ζήσει με τον έρωτα ή το φλερτ κάτω από μία πράσινη στέγη.

Πρώτα από όλα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά. Να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Να κάνουμε τραπέζι στους φίλους τις Κυριακές, να γελάμε, να παράγουμε τη δική μας ενέργεια στο χώρο. Στην κουζίνα πρέπει να κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μη χάνεται η θερμότητα – έτσι δεν χάνουμε τα αρώματα και τη νοστιμιά από το φαγητό μας. Επίσης φροντίζουμε πάντα να έχει το σκεύος μας το ίδιο μέγεθος με το μάτι της κουζίνας και να έχουμε όσο λιγότερα λίπη ή υγρά στην κατσαρόλα για να μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος. Για λιγότερα άπλυτα πιάτα βάλτε φαγητό σε ένα και ταΐστε ο ένας τον άλλο με το ίδιο πηρούνι. Μεταξύ μπουκιών ρίξτε κι ένα φιλί για να ανεβάσετε την κυκλοφορία του αίματος! Στο τέλος κάντε μαζί μπάνιο για να εξοικονομήσετε ενέργεια, νερό και σαμπουάν – το αποτέλεσμα θα είναι θαυματουργό. Στην αγορά υπάρχουν προφυλακτικά από φυσικό λατέξ αντί για προφυλακτικά από πολυουρεθάνη και για μασάζ προτιμήστε μια σειρά από φυσικά έλαια όπως αλόη ή κακάο.

Ρίξτε μπόλικη αγάπη και στην πόλη μας. Δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη δύναμη της ανακύκλωσης, πετάξτε όσα έχουν μαζέψει σκόνη (στους κατάλληλους κάδους) και δωρίστε όσα δεν κουμπώνουν πια ή αυτά που δεν έχεις φορέσει τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό που οι ξένοι λένε clutter (βαβούρα αντικειμένων) προκαλεί ασφυξία στην ενέργεια μας και τα δικά μας άχρηστα μπορεί να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο! Μην πετάς τσίχλες στο δρόμο, τσιγάρα στην παραλία, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα αντικείμενα στους δρόμους. Κράτα το σκουπίδι σου και πέτα το μετά στον κατάλληλο κάδο. Αν μετακινείσαι πολύ επέλεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χαμογέλασε (πάντα) στον οδηγό. Δώσε τη θέση σου στον ηλικιωμένο και άσε τις σκέψεις σου να πετάνε στο χαμόγελο του έρωτα! Αυτό θα σε κρατήσει ζεστό.

Θυμήσου, η Γη είμαστε εμείς. Φρόντισε την όπως περιποιείσαι ένα παιδί (που έχει γεράσει).

Μην πετάς το Δώρο

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...