HomeUrbanitiesCafe & BarΤο Urania Bar μας μεταφέρει σε έναν...

Το Urania Bar μας μεταφέρει σε έναν επίγειο παράδεισο

Το Urania Bar άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του 2014. Κύριο μέλημά του ήταν και παραμένει, να προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση με έναν «διαφορετικό» τρόπο, δείχνοντας σεβασμό στα αυτιά, τα μάτια και τη νοημοσύνη των επισκεπτών του αναδεικνύοντας παράλληλα ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο.


Το Urania λοιπόν βρίσκεται στη γωνία των οδών Καποδιστρίου και Πάικου 4, με την είσοδό του να είναι σχεδόν κρυμμένη στο παραδοσιακό πλακόστρωτο στενό της Πάικου.

Βρείτε την μαύρη καγκελόπορτα δίπλα από το κόκκινο stencil και ανεβείτε τις σκάλες του σχεδόν εκατοντάχρονου κτιρίου. Ο πρώτος όροφος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση ενώ στον δεύτερο λειτουργεί το χειμερινό Urania, το οποίο θα ανεβάσει το στόρι του μόνο για κάποιες εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτή την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο λειτουργεί η υπέροχη ταράτσα στον τρίτο όροφο!

Η ταράτσα διαμορφώθηκε για να εκπέμπει τη χαλαρότητα που πρέπει να έχει το καλοκαίρι. Τα χρώματα, τα καθιστικά, τα φυτά, το όλο στήσιμο του χώρου, δίνουν μια αίσθηση που περιγράφεται καλύτερα όχι με λέξεις, αλλά τη στιγμή που φτάνεις στο πλατύσκαλο.

Στον κάτω όροφο τα πράγματα ήταν πιο απλά. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να τονιστούν εκείνα τα «νεοκλασικά» στοιχεία. Και ακριβώς αυτό έγινε. Το αποτέλεσμα; να βρίσκεσαι για πρώτη φορά σε ένα χώρο που κάθε λεπτό που περνάει εξερευνείς με έκπληξη τις διάφορες γωνιές του, όμως την ίδια στιγμή τον νιώθεις τόσο οικείο!

Τι γίνεται όμως με τα cocktails

Η ομάδα του Urania έχει φροντίσει και γι’αυτό, αφού διαθέτει μία μακρά ιστορία πίσω από τις μπάρες και μία σαφή άποψη γι’ αυτές. Δεν επηρεάζεται από τις μόδες, αλλά συνδράμει στη διαμόρφωσή τους.

Στο εργαστήριο του, οι bartenders προετοιμάζουν κάθε συστατικό των ποτών με απίστευτη ακρίβεια και λεπτομέρεια, με σύγχρονες τεχνικές για κάθε νέα παρασκευή.

Όσο για τη μουσική; Εκλεκτική και ατμοσφαιρική κινείται γύρω από τη nu disco, downtempo, electronica, jazz, house, και στη σωστή ένταση μπορείς να χορέψεις ή να μιλήσεις με την ίδια ευκολία! Το Urania Bar οργανώνει επίσης θεματικές βραδιές και lives ή dj sets στη διάρκεια του καλοκαιριού!

Το Urania βρίσκεται στη διάθεσή σας κάθε μέρα από τις οκτώ το απόγευμα μέχρι…

Urania | Καποδιστρίου και Πάικου 4

https://www.facebook.com/urania.bar.thessaloniki

 

Related stories

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...