HomeCinemaTVΤο Netflix δημιουργεί πρωτότυπες σειρές κινούμενων σχεδίων...

Το Netflix δημιουργεί πρωτότυπες σειρές κινούμενων σχεδίων από τον εμβληματικό κόσμο του Roald Dahl

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2018 – Ο Γουίλι Γουόνκα και οι Ούμπα Λούμπα συναντούν τον Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα, την Ματίλντα, τους Βλακέντιους και μια σειρά από εμβληματικούς ήρωες οι οποίοι βρήκαν το καινούργιο τους σπίτι στο Netflix! Το Netflix και η εταιρεία Road Dahl Story Company, ανακοίνωσαν σήμερα την συνεργασία τους και συγκεκριμένα τοNetflix επεκτείνει το σύμπαν των ιστοριών του Roald Dahl, με νέες πρωτότυπες σειρές κινουμένων σχεδίων, βασισμένες στα βραβευμένα βιβλία του συγγραφέα Roald Dahl, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, η Ματίλντα, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, οι Βλακέντιοι και πολλοί άλλοι αγαπημένοι τίτλοι.

Οι ιστορίες του Roald Dahl έχουν εμπνεύσει βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους και θεατρικές παραγωγές. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, το Netflix συγκεντρώνει τις κορυφαίες δημιουργικές και συγγραφικές ομάδες για να μεταφέρει τις μοναδικές ιστορίες σε premium σειρές κινουμένων σχεδίων, οι οποίες θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες αλλά και σε οικογένειες. Το Netflix θα παραμένει πιστό στην αφήγηση του Dahl, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα ευφάνταστο σύμπαν που επεκτείνεται πέρα από τις σελίδες των ίδιων των βιβλίων.

«Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο να βιώσουν τη μαγεία και τα θετικά μηνύματα των ιστοριών του Roald Dahl», δήλωσε η χήρα του, Felicity Dahl. «Αυτή η συνεργασία με το Netflix σηματοδοτεί μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή και αποτελεί ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την εταιρεία Roald Dahl Story Company. Είμαι σίγουρη ότι ο Roald θα ήταν ενθουσιασμένος».

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούμε στον φανταστικό κόσμο των ιστοριών του Roald Dahl, μία εξαιρετικά διασκεδαστική εμπειρία και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομάδα μας η Roald Dahl Story Company αλλά και η οικογένεια Dahl», σχολίασε η Melissa Cobb, Αντιπρόεδρος Παιδικού & Οικογενειακού Περιεχομένου του Netflix. «Έχουμε τη δημιουργική φιλοδοξία να μεταφέρουμε στην οθόνη τα ταξίδια των αγαπημένων χαρακτήρων του Dahl με φρέσκια, σύγχρονη ματιά πάντα με υψηλή ποιότητα κινουμένων σχεδίων και παραγωγής».

«Το Netflix είναι γνωστό για τις πρωτοποριακές και υψηλής ποιότητας παραγωγές του», πρόσθεσε ο Gideon Simeloff, Διευθυντής Στρατηγικής της εταιρείας Roald Dahl Story Company. «Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία παραγωγής στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει ψυχαγωγικό περιεχόμενο κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια με την ποιότητα και το εύρος που διαθέτει το Netflix».

Ανάμεσα στους τίτλους της συμφωνίας του Netflix και της εταιρείας Roald Dahl Story Company, συμπεριλαμβάνονται ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας, η Ματίλντα, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, οι Βλακέντιοι, ο Τσάρλι και ο Μεγάλος Γυάλινος Ανελκυστήρας, το Θαυματουργό Φάρμακο, το Αγόρι, Σόλο Πορεία, ο Πελώριος Κροκόδειλος, ο Πέλης η Πάρδαλη κι Εγώ, Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ, Ο Μπίλι και οι Μίνπινς, το Μαγικό Δάχτυλο, Άνω Λεχ και τα Παλιοτέρατα.

Η παραγωγή για την πρώτη από τις σειρές κινουμένων σχεδίων θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Σχετικά με την Roald Dahl Story Company

Η εταιρεία Roald Dahl Story Company προστατεύει και αναπτύσσει την πολιτιστική αξία της, με το μοναδικό εύρος χαρακτήρων, ιστοριών και κόσμων. Έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο των εκδόσεων, των ταινιών, των προϊόντων και των εκδηλώσεων και έχει κερδίσει πλήθος βραβείων κατά την πορεία της, συμπεριλαμβανομένων συνολικά 52 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Baftas, Oliviers και Tonys. Το εμπορικό σήμα Roald Dahl συνεχίζει να αποκτά διαρκώς φήμη παγκοσμίως, προσελκύοντας νέα κοινά με καινοτόμες εξελίξεις στα βιβλία και την ψυχαγωγία. Η εταιρεία Roald Dahl Story Company δεσμεύεται να μοιράζεται το θετικό μήνυμα στην καρδιά όλων των ιστοριών του Roald Dahl – ότι ο κόσμος μπορεί να είναι σκληρός αλλά με συνδυασμό φαντασίας, αποφασιστικότητας και καρδιάς – όλοι, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί και αδύναμοι αισθάνονται, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Σχετικά με το Netflix

Το Netflix αποτελεί την κορυφαία διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας παγκοσμίως, με 130 εκατομμύρια συνδρομές επί πληρωμή σε πάνω από 190 χώρες. Τα μέλη του απολαμβάνουν τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες από ένα ευρύ φάσμα ειδών και γλωσσών και μπορούν να παρακολουθούν απεριόριστο περιεχόμενο, όποτε και όπου επιθυμούν, από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο Internet. Τα μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να κάνουν παύση και να συνεχίζουν να παρακολουθούν το περιεχόμενο, χωρίς διαφημιστικά σποτ ή δεσμεύσεις.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...