HomeUrbanitiesΤο παλιό εστιατόριο έξω από την πόλη...

Το παλιό εστιατόριο έξω από την πόλη με τις τεράστιες μερίδες και τα σπέσιαλ συνοδευτικά

Τις μέρες που θέλεις να ξεσκάσεις και να φύγεις λίγο έξω από το κέντρο, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα ανατολικά και να βρεθείς να τρως ένα λουκούλλειο γεύμα στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού.

Εκεί, μόλις μπεις στο χωριό (το οποίο ανήκει στο Δήμο Θέρμης), θα δεις μπροστά σου το ψητοπωλείο Γιάννης που βρίσκεται εκεί για περισσότερα από 50 χρόνια και παρόλο που δε θα δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην αρχή, αν το επισκεφτείς θα καταλάβεις ότι χάνεις πολλά.

Εμείς επισκεφτήκαμε την ταβέρνα ως παρέα τεσσάρων ατόμων κι ενώ είχα προειδοποιήσει τους λοιπούς για τα μεγέθη … δεν με άκουσαν. Στον «Γιάννη» οι μερίδες είναι τεράστιες και χορταίνει πάντοτε το μάτι, αλλά και το στομάχι! Μπριζόλα του ονείρου, κότσι, κοντοσούβλι, μπιφτέκι γεμιστό ή μη, σουβλάκια, ψαρονέφρι κι ότι άλλο φαντάζεσαι σε ψητό υπάρχει και έρχεται σε μια τεράστια πιατέλα, συνοδευόμενο από φρέσκα λευκά λαζάνια και ρύζι. Το μέγεθος μετράει σε όλα τα πιάτα, οπότε και οι σαλάτες, οι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ πατάτες, το ψητό τυρί, κλπ έρχονται σε εξίσου μεγάλη μερίδα. Φυσικά, στο τέλος πήραμε τα μισά πακέτο γιατί θέλαμε χώρο για το γλυκό που …το βλέπαμε να έρχεται!

Επιλογές για κρασί υπάρχουν πολλές, καθώς και τσίπουρο, μπύρες, αναψυκτικά, κλπ, ενώ το καλύτερο στο φυλάμε για το τέλος, αφού το επιδόρπιο που σε κερνάει το μαγαζί είναι ατομικό προφιτερόλ ή πουτίνγκα που είναι ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ και τα καταβροχθίσαμε σε ένα λεπτό!

Ο χώρος ζεστός με τζάκι, το εξωτερικό άνετο, η εξυπηρέτηση άμεση, αλλά και η κράτηση απαραίτητη αν θες να βρεις τραπέζι – τουλάχιστον τις Κυριακές και αργίες, όπως πήγαμε εμείς κι ευτυχώς είχαμε κλείσει τραπέζι καθώς το μαγαζί ήταν γεμάτο μέσα κι έξω!

Related stories

Τι μπορείς να βρεις στον queer πλανήτη της Δήμητρας και της Ραφαέλας;

Σήμερα σου προτείνουμε να ανακαλύψεις ένα ξεχωριστό πλανήτη γεμάτο...

Η Ιωάννα έχει φτιάξει ένα ονειρεμένο στούντιο ζωγραφικής σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό

 ©Δημήτρης Κοιλαλούς Η Ιωάννα Φλώρου είναι η γοητευτική ιδιοκτήτρια ενός...

Στο πανσετάδικο που κάνουν ουρά, ο χρόνος πέρασε και δεν άλλαξε τίποτα

Αν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση...

Κριτική Βιβλίου | Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού». Μετάφραση Δήμητρα...

Στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αλέξανδρου εκτός από καμβάδες και χρώματα, ζει και μια ολόκληρη 80s ρετροσπεκτίβα

Λέξεις & Φωτογραφίες: Δάφνη Τσάρτσαρου Ο Αλέξανδρος Στουγιαννίδης γεννήθηκε το...