HomeNewsroomΈνα λεπτό κάτασπρο χιόνι…

Ένα λεπτό κάτασπρο χιόνι…

δελτία τύπου παντός καιρού

Ένα λεπτό, κάτασπρο χιόνι πέφτει από το πρωί σήμερα στα σημεία διανομής του ΕΞΩΣΤΗ και τα σκεπάζει όλα με ένα καθαρτήριο σεντόνι χειρουργείου με ένα στρώμα λήθης, ανοχής και αγάπης, για να γεννηθούμε στο νέο χρόνο καθαροί, καινούργιοι, αμόλυντοι… για να ξεπλύνει τη βλακεία, την ανοησία, την κακία και την ιδιοτέλεια.
Όπως στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη.
Ας καθίσουμε για λίγο με τον εαυτό μας – και ίσως κάποιον φίλο – κι ας σκεφτούμε ποιοί είμαστε, που πάμε και που το πάμε γενικώς.
Ας βρούμε ένα κλαδί και μερικά στολίδια, παλιά ή καινούργια, κι ας οργανώσουμε σε όποιο δόγμα, σε όποιο θεό κι αν πιστεύουμε μια γιορτή το βράδυ της 25ης που η μέρα είναι η μικρότερη και η νύχτα η μεγαλύτερη μέσα στο χρόνο… συμβατικά…, μην ανοίξουμε κι εδώ ιστορίες… Σημασία έχει το κοινόν της γιορτής, μαζί με τους άλλους συμπολίτες.
Κι ας φτιάξουμε και μερικά δώρα χειροποίητα για τα παιδιά, γλυκίσματα και λίγο κρασί και φαγητό και καλή παρέα με καλή διάθεση. Ούτε σαμπάνιες, ούτε ακριβά και σπάνια φαγητά, ούτε ηλεκτρονικά δώρα, ούτε αναπολήσεις μελό χρειάζονται.
Τι γιορτάζουμε; την αντοχή μας, που φτάσαμε ως εδώ, που είναι σίγουρα το χαμηλότερο σημείο της πορείας των βασανιστηρίων.
Τι γιορτάζουμε? Το ότι «είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σα ροκ συγκρότημα»

Και εκεί, μέσα στη ζέστη, στη θαλπωρή των συναισθημάτων, πίνοντας λίγο και τρώγοντας μαζί, θα σκεφτούμε την έξοδο από αυτόν τον εφιάλτη με πίστη στις δικές μας δυνάμεις, με υπομονή και ψυχραιμία, με λιγότερη κατανάλωση και περισσότερη αγάπη. Μη με ρωτήσετε πώς, εσείς θα το βρείτε… όπως κι εγώ, όπως κι όλοι μας…

Και καθώς εκεί γύρω στα μεσάνυχτα, θα μετράμε αντίστροφα μέχρι το μηδέν …χωρίς τηλεόραση γιατί οι πιο πολλοί δεν θα ‘χουμε (μπεγκ 4) αποκωδικοποιητή, βάλτε το ραδιόφωνο στο δεύτερο πρόγραμμα όπως παλιά στις μέρες ραδιοφώνου και κοιτώντας έξω από το παράθυρο μαζί με το χιόνι θα δείτε ένα έλκηθρο με «τρεις σε συσκευασία ενός» στον ουρανό και να χιονίζει ευρώ, χιλιάδες ευρώ, εκατομμύρια, και δις, πάνω από 50 δις ευρώ… τη δόση δηλαδή… σε μονόευρα χάρτινα για λόγους ασφαλείας …καλά που το σκεφτήκανε κι αυτό τελευταία στιγμή …
Θέλω να πω, η τρικομματική κυβέρνηση είναι ότι καλύτερο είχαμε μέσα στο 2012 και το ότι επιτέλους η ΕΥΡΩΠΗ κατάλαβε ότι πρέπει να «σώσει» τη μικρή ΕΛΛΑΔΑ, παρά τις βλακείες της και έστειλε τη δόση επιτέλους!

Αίσιον και ευτυχές το νέον έτος 2013

Related stories

Joachim B. Schmidt «Κάλμαν».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Joachim B. Schmidt «Κάλμαν». Μετάφραση Σοφία Αυγερινού....

Ο Κυριάκος από την Ικαρία έφτιαξε ένα κουτούκι που κάνει θρυλικά γλέντια στην πόλη

γράφει η Χρύσα Πλιάκου Από την Ικαρία ταξίδεψε χιλιόμετρα μέχρι...

5+1 μαγαζιά στα δυτικά που κάνουν όλη την πόλη να μιλά για αυτά

Η Δυτική Θεσσαλονίκη κρύβει μαγικά σημεία που αξίζουν την...

My 77th Cannes Diary: The Substance της Coralie Fargeat

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Η τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ, ένα...

Όταν η Pop κουλτούρα συνδυάζεται με ιστορικά έργα τέχνης

Μερικές από τις αγαπημένες μας καλλιτεχνικές συλλογές προκύπτουν όταν...