HomeCinemaΕξώστης ΘThe Twilight Saga: Χαραυγή - Μέρος 1ο

The Twilight Saga: Χαραυγή – Μέρος 1ο

(The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I)

Ρομαντικό δράμα, Φαντασίας, 2011, Η.Π.Α., 117 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ρομπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ.

Στο νέο κεφάλαιο της σειράς “Twilight”, ο Έντουαρντ και η Μπέλα παντρεύονται, αλλά η ευτυχία του νιόπαντρου ζευγαριού δεν κρατάει για πολύ, αφού μια σειρά από προδοσίες και δυστυχήματα απειλούν να καταστρέψουν τον κόσμο τους.

Έχοντας ένα εκνευριστικά μικρό πέπλο δράσης για να καλύψει 2 ολόκληρες ώρες , ο Bill Condon (Gods and Monsters, Kinsey) ψάχνει τρόπους να μακρηγορήσει, να ντύσει όλα τα τραγούδια του soundtrack με όμορφες εικόνες και να καταλήξει σε ένα σημείο όπου οι ορκισμένες fans της σειράς θα έχουν να συζητούν μέχρι να κυκλοφορήσει και το τελευταίο φιλμ που θα κλείσει την ιστορία. Παραδόξως, έχοντας φορτωμένες πάνω του τόσες σκοτούρες, ο Condon σπάει το κεφάλι του και με ηρωισμούς μεγαλύτερους και από αυτούς του Lautner, φέρνει τα πάντα εις πέρας (ναι, η διεκπεραίωση δεν είναι πάντα εύκολη) γυρνώντας τη σειρά στα επίπεδα του πρώτου φιλμ μετά τις 2 ανεκδιήγητες συνέχειες.

Ο περιβόητος γάμος για να επιμηκυνθεί και να καλύψει το πρώτο μέρος της Χαραυγής, περιλούεται με αμφιβολίες, εφιάλτες και αναπάντεχες επισκέψεις (πάντα όμως με φροντίδα) ακολουθούμενος από τις παραδεισένιες στιγμές του honeymoon οι οποίες διακόπτονται πάνω στην ώρα για να αρχίσει η τελική έκβαση που οδηγεί και στο φινάλε σε μερικούς μήνες. Αυτό που θα τελειώσει ένα franchise που έβγαλε αδιανόητα χρήματα, πρόλαβε και θεοποίησε 3 ηθοποιούς , σε ένα σύνολο 5 (μαζί με την επόμενη) ταινιών έχοντας ουσιαστικά μια ιστορία η οποία με το ζόρι θα μπορούσε να καλύψει τριλογία.

Related stories

Κλείνει διάσημο καφέ μπαρ στα Λαδάδικα

Ένα από τα πιο γνωστά καφέ μπαρ στα Κάτω...

Τα πράσινα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης

Φαίνεται σαν ψέμα, αλλά ναι, υπάρχουν 3 αποικίες με...

Οι Ανοιξιάτικες θεατρικές παραστάσεις μας περιμένουν!

  RADIO CITY THEAΤRE (Βασ.όλγας 11 Παρασκευοπούλου 9, Τηλ. 2313 254...

Αστικοί θρύλοι της Θεσσαλονίκης – Η Πανούκλα

γράφει η Μαρία Ράπτη Σαν ποντικός που πεινάει και που...