HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food Stories | ​Soup-lovers

The Food Stories | ​Soup-lovers

Το Jeannedome έχει μια μεγάλη αδυναμία σε αυτήν την κατηγορία και θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να λιγουρευτούν μια από τις σούπες που προτείνει. Ιδανικές για ελαφριά γεύματα που μας ζεσταίνουν αλλά και για πρώτα πιάτα σε ένα τραπέζι. Ξεκινάμε την κατηγορία αυτή με μια μυρωδάτη σούπα με ψητά καρότα και μαροκινά μπαχαρικά! Το σπίτι θα γεμίσει με εξωτικά αρώματα!

Καλή όρεξη!

Υλικά για 4 άτομα

700-800γρ καρότα, 800ml -1 λίτρο νερό , 2 κρεμμύδια, 1 πράσο, 1 σκόρδο, 1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρου ή 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου, 1 κουταλιά σπόρους κύμινου ή 1/2 κουταλάκι σκόνη κύμινου, 1/3 κουταλάκι κανέλα σκόνη, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο ή 1 κουταλάκι σπόρους σπασμένους, 1κουταλάκι κουρκουμά, 2 φύλλα δάφνης, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βούτυρο, 1 κουταλάκι λευκό ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180c. Πλένουμε καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση , και μετά σε στικς, 8 περίπου από κάθε καρότο και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο στη μέση, μετά σε χοντρές φέτες, τα σκόρδα κι αυτά στη μέση και τα τοποθετούμε όλα στο ίδιο ταψί. Σε ένα γουδί ή στον πολυκόφτη σπάμε όλα τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45-60' μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ανοίγουμε το φούρνο 2-3 φορές και ανακατεύουμε τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, 800ml περίπου, ρίχνουμε τα λαχανικά, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από τον πολυκόφτη. Ξαναβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει καλά και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο και είναι έτοιμη.

Αν δεν θέλουμε να περάσουμε τα λαχανικά από το φούρνο, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μπαχαρικά, μέχρι να πάρουν χρώμα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περνάμε από ραβδομπλέντερ ή πολυκόφτη και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Αυτή η σούπα σερβίρεται ιδανικά με γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά και μπούκοβο για τους λάτρεις των καυτερών.

Chahia Tayba!

***

Link:
http://jeannedome.blogspot.gr/2015/01/moroccan-sou…

Ακολουθείστε μας:

Facebook:

https://www.facebook.com/JeanneD%C3%B4me-637766079655137/

Gmail:

http://jeannedome.blogspot.gr/

Tumblr:

http://jeannedome.tumblr.com/

Instagram:

jeannedomeblog

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...