HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food stories | Αγαπημένος προορισμός Μαρόκο

The Food stories | Αγαπημένος προορισμός Μαρόκο

Αγαπημένος προορισμός Μαρόκο! Μια σαλάτα δυναμίτης επηρεασμένη από τα μαροκινά χρώματα κι αρώματα ιδανική για νηστεία αλλά και χορτοφαγία! Καλή απόλαυση!

Σαλάτα κινόα με ψητό παντζάρι, πορτοκάλι, ρόκα, πικάντικα ρεβίθια και σουσάμι



Υλικά
1/3 της κούπας κινόα, 2/3 της κούπας νερό, 1 κούπα ρεβίθια βρασμένα, 1/3 ματσάκι ρόκας, 3 κουταλιές σουσάμι, 1 πορτοκάλι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 μεγάλο παντζάρι, 1 κουταλιά μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι

για τα πικάντικα ρεβίθια
1/2 κούπα ξερά ρεβίθια, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/3 κουταλάκι κανέλα Κεΰλάνης, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 1/3 κουταλάκι κύμινο ξερό, 1/3 κουταλάκι καγιέν, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά και μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ ή ιδανικά 24 ώρες με μισό κουταλάκι αλάτι. Την άλλη μέρα τα βράζουμε σε κρύο νερό, μόλις βράσουν 2-3 λεπτά, αλλάζουμε το νερό με κρύο αφού τα ξεπλύνουμε, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Αλατίζουμε ελαφρώς στο τέλος. Μόλις μαλακώσουν , τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο για 30' λεπτά στους 180c να αποκτήσουν μια κρούστα.


Ιδανικός τρόπος ψησίματος των παντζαριών είναι στον φούρνο. Για να ψήσουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, κόβουμε τα φύλλα τους, τυλίγουμε έναν έναν τον βολβό καλά με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι σε κάθε βολβό. Ψήνουμε στους 190 για μια ώρα περίπου. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, τρυπάμε το πιο χοντρό παντζάρι με ένα μαχαιράκι να δούμε αν μαλάκωσε. Για περισσότερη ευκολία τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά.


Για την κινόα ακολουθούμε την εξής διαδικασία. Πλένουμε σε ένα σουρωτήρι με σίτα, την κινόα πολύ καλά, τρίβοντας την με τα χέρια μας. Όταν το νερό αρχίσει να βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κινόα με το νερό, αφήνουμε να βράσει καλά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη.


Πλένουμε καλά τη ρόκα, την χοντροκόβουμε με τα χέρια μας, καβουρντίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ανακατεύοντας συνεχώς μην καεί, κόβουμε φιλέτα από το πορτοκάλι, αφαιρώντας όλη την λευκή σάρκα του, και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Περιχύνουμε με την σάλτσα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Chahia Tayba!

Link:

http://jeannedome.blogspot.gr/2015/02/quinoa-salad-with-spicy-morrocan-style.html

follow me on

facebook

https://www.facebook.com/jeannedomecuisine/

gmail

http://jeannedome.blogspot.gr/

instagram

jeannedomeblog

Related stories

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...