HomeMind the artΜουσικήReworks: Ένα από τα πιο σπουδαία μουσικά...

Reworks: Ένα από τα πιο σπουδαία μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης κλείνει τα 15 του χρόνια στην πόλη

Το Reworks είναι ένα από τα μακροβιότερα πλέον μουσικά φεστιβάλ της χώρας, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και ένας από τους λόγους της επιτυχίας του είναι ότι συνεχώς ανανεώνεται και προσθέτει νέα στοιχεία στο πρόγραμμά του, όπως το πολύ ενδιαφέρον Agora, και τις μαγευτικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Reworks επιμένει στο 2310! H Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μας οπότε θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι εδώ. Το φεστιβάλ έχει πολλές υποχρεώσεις και μια προεργασία που ξεκινάει πολλούς μήνες πριν. Η πόλη και οι άνθρωποι της είναι πηγή έμπνευσης για κάθε επόμενο βήμα. Η Θεσσαλονίκη είναι το Reworks λέει ο Τάσος Ανθόπουλος.

Αναστάσης Διόλατζης, Τάσος Ανθόπουλος

Ο φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης και πρωτοποριακής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει για την 15η επετειακή του έκδοση από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Kαλλιτέχνες που δημιουργούν στο σήμερα θέτοντας οι ίδιοι τις βάσεις για τα ρεύματα του αύριο, προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών, του ακτιβισμού και όχι μόνο, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα, που μαζί με το Reworks Agora εκτείνεται σε πέντε ημέρες.

Laurent Garnier και Nina Kraviz, 2018


Το συνέδριο Agora


Η διαμόρφωση του line up μια χρονοβόρα διαδικασία. Λαμβάνουμε υπόψη το είδος της μουσικής, την προσέλευση του κόσμου, το τι θα παρουσιάσει ο κάθε καλλιτέχνης και τη σκηνή που θα το παρουσιάσει. Οπότε βρισκόμαστε σε μία συνεχή επικοινωνία με τους καλλιτέχνες για να το διαμορφώσουμε, θέλοντας να πετύχουμε και μια κατάλληλη ροή, έτσι ώστε να το απολαύσει ο κόσμος λέει ο Αναστάσης Διόλατζης.

Eίμασταν τυχεροί, γιατί από τα πρώτα χρόνια, το φεστιβάλ υποστηρίχθηκε από τους καλλιτέχνες αλλά και από το κοινό. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε το ότι ασχολούμασταν ήδη με διοργανώσεις, άρα υπήρχε μια αρχική εμπιστοσύνη. Βέβαια δεν μείναμε εκεί και προχωρήσαμε χωρίς ωστόσο να αφήσουμε τις βασικές μας αρχές λέει ο Αναστάσης.

Lambert, 2016

Για τους απανταχού φίλους της σύγχρονης μουσικής και σκέψης, το ραντεβού στο Reworks δίνεται σταθερά κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο από το 2005.



Richie Hawtin, 2018

Ποια θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη του Reworks Festival; Να συνεχίζει να παρουσιάζει υπεύθυνα την μουσική που υποστηρίζει χωρίς εκπτώσεις λένε και οι δύο.


Το line up του reworks 2019:

Solomun / Sven Väth / Ben Klock / Peggy Gou / Robert Hood / Apparat GusGus / Adriatique / Sam Paganini / Dubfire / Agoria / Christian Löffler

Mind Against / Matthew Halsall / Mammal Hands / Kittin / KiNK

Innellea / Mathame / Peter Broderick / Answer Code Request / Newa / Tim Sweeney / Sunda Arc / Bill Kouligas / Mixmaster Morris / AND.ID / Hior / Ison / Anna vs June / Jay Glass Dubs / Aparde / RITU / G-Ha

Maurizio Schmitz / Tendts / Bartosz Kruszynski / Ehohroma / Senka Future Of Matter / Celestia / Anne / Symmetric / George Adi / Pyramidos

Dynamons / ArKI / Andreas Athineos / Thomas Numan / Chris Ex /

Kemal / Miles ØD / George Next / Radio etc / Unickue / Tanchevski / Teo Mavropoulos


Reworks Agora

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια του reworks Festival, το φετινό Reworks Agora αλλάζει μορφή, μεταφέρεται στο κέντρο της πόλης, είναι ανοιχτό σε όλους και σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της φετινής -επετειακής- διοργάνωσης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. To Ypsilon υποδέχεται την 4η έκδοση του Agora που έρχεται να αψηφήσει τα κλισέ και να φέρει στο προσκήνιο μια αφοσιωμένη δημιουργική κοινότητα, που εργάζεται στο πεδίο για να θέσει πίσω της το μοιρολατρισμό και την εποχή της παθητικής παρατήρησης.

Από τον Γιάννη Ζουγανέλη έως τον Χρήστο Κιούση και τον Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο, το Θανάση Πασσά και τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, είναι σίγουρο πως οι ομιλητές θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον όλων μας. Στο μουσικό μέρος του Reworks Agora θα παρουσιαστεί ο Αμερικάνος πιανίστας και τραγουδιστής Peter Broderick, γνωστός από τη συμμετοχή του στους περίφημους Efterklang. Πλησιάζοντας στο τέλος της ημέρας, στον εξωτερικό χώρο του Ypsilon και την -ίσως- πιο όμορφη αστική γειτονιά της πόλης, το Reworks Agora θα κλείσει με ένα street party κι ένα απολαυστικό line up (Tim Sweeney, Tendts, Anna Vs June, More t.b.a.) προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα απολαυστικό τετραήμερο Reworks Festival!

Με ελεύθερη είσοδο.

Θεματικές

Η αντεπίθεση της σάτιρας

Η αξία της ανθρώπινης ζωής στη Μεσόγειο

Τεχνητή νοημοσύνη και σενάρια του μέλλοντος

Ο ήχος του αύριο

Πρόγραμμα

Ομιλίες

Reworks Lab I

13.00 – 13.15 | Καλωσόρισμα

13.15 – 14.00 | Μετασχηματίζοντας το μέλλον στην εργασία

14.00 – 15.00 | Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συνεργάζεται με τους ανθρώπους στην καλλιτεχνική διεργασία;

16.30 – 17.30 | Η αντεπίθεση της σάτιρας

Live Performances & DJ sets


Reworks Lab I

18.00 – 19.00 Peter Broderick

23.00 – 24.00 Anna Vs June


Floor 1 street

19.15 – 20.15 Tendts

20.30 – 23.00 Tim Sweeney

Reworks Lab II

23.00 – 00.30 Ison

00.30 – 03.30 Massimiliano Pagliara

03.30 – end Sky Above



Reworks Agora 2019

Ύψιλον
Εδέσσης 5, Άνω Λαδάδικα
Θεσσαλονίκη


Solomun, 2016

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...