HomeUrbanities"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ" του Δημήτρη Αντωνίου

"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ" του Δημήτρη Αντωνίου

2006 – 2016: 10 Χρόνια C'est La Vie

https://www.facebook.com/events/1656182678026611/

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Ώρα έναρξης: 19:00 – Είσοδος ελεύθερη


Η ιστορία του 26χρονου Δημήτρη Αντωνίου είναι ένα μάθημα ζωής και παράδειγμα δύναμης ψυχής. Η ζωή του Δημήτρη άλλαξε όταν 10 χρόνια πριν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, το σχολείο όπου ήταν μαθητής, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού. Στα επόμενα δύσκολα χρόνια ο Δημήτρης δεν το έβαλε κάτω, έμαθε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, δημιούργησε την ομάδα graffiti
C'est La Vie ομορφαίνοντας σχολεία και γκρίζους αστικούς χώρους, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανάμεσα σε όλα αυτά ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία, έγραψε το πρώτο του βιβλίο και αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο.



Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο ο Δημήτρης Αντωνίου θα μας παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ και κυρίως θα μας μιλήσει για αυτόν τον κύκλο των 10 χρόνων της πορείας του που κλείνει, αλλά και για αυτά που θέλει να καταφέρει στο μέλλον. Θα είναι μια γιορτή αισιοδοξίας με καλεσμένη όλη την πόλη, μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να δώσουμε, μα πιο πολύ να πάρουμε δύναμη, από έναν πραγματικό μαχητή της ζωής.



Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συμμετέχουν φιλικά οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.



Το βιβλίο ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ και η ομάδα C'est La Vie



Η γαλλική φράση C'est la vie που θα πει έτσι είναι η ζωή είναι μια φράση που έχει σημαδέψει τον Δημήτρη στη ζωή του μετά το ατύχημα, την έχει κάνει και τατουάζ στο χέρι του. Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και είναι μια συλλογή δέκα διηγημάτων, μερικά αληθινά και άλλα φαντασίας, γεμάτα έντονες συγκινήσεις, χιούμορ και προβληματισμούς που ευελπιστούν να δώσουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να δει τον κόσμο και τη ζωή μέσα από μια διαφορετική ματιά, ή καλύτερα μέσα από πολλές διαφορετικές ματιές. Το βιβλίο θα διατίθεται στο χώρο της εκδήλωσης.



C'est La Vie είναι και το όνομα της ανοιχτής ομάδας δημιουργίας graffiti του Δημήτρη. Για εκείνον και την ομάδα η ζωγραφική στους τοίχους είναι στην ουσία ένας τρόπος να περάσουν τα δικά τους θετικά μηνύματα. Έχουν βάψει σε σχολεία και δημόσιους χώρους στις γειτονιές της Καλαμαριάς, με τη συγκατάθεση των υπευθύνων κάθε φορά, έχοντας στόχο να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά αλλά και να προκαλέσουν με την εικαστική τους δράση. Η τέχνη του graffiti ήταν κάτι που άρεσε στο Δημήτρη πριν το ατύχημα και η απόφαση για δημιουργία της ομάδας που ακολούθησε του έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με αυτή τη μορφή τέχνης.



Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις στο
www.dimitrisantoniou.gr

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...