HomeCinemaΑίθουσεςΟι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του...

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ


Όροι Διαγωνισμού


Επιλέξτε την ταινία που θέλετε να παρακολουθήσετε και αφήστε σχόλιο στο post στο facebook, την αίθουσα που παίζεται. Οι νικητές θα παραλάβετε τις προσκλήσεις από τη Γραμματεία του ΦΚΘ (Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους 10, 6ος όροφος) τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:00 έως τις 17:00. Οι προσκλήσεις ισχύουν για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και μπορείτε να επιλέξετε την ταινία που θέλετε να δείτε καθώς και την ώρα προβολής που σας εξυπηρετεί. Οι παραπάνω προσκλήσεις είναι απαραίτητο να ανταλλάσσονται με εισιτήριο μηδενικής αξίας στα εκδοτήρια του ΦΚΘ πριν από την έναρξη των προβολών.


ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Εκείνη / Elle

(Γαλλία – Γερμανία – Βέγιο, 2016)

Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν / Paul Verhoeven. Σενάριο: Philippe Djian (μυθιστόρημα), David Birke. Με τους: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny. Έγχρωμη, 130΄.

Η Μισέλ μοιάζει ατρόμητη. Επιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι εξίσου δυναμική και στα προσωπικά της. Η ζωή της όμως θα αλλάξει για πάντα όταν θα δεχτεί επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τότε αναζητά με μανία τον άντρα που εισέβαλλε στη ζωή της, και το παιχνίδι που προκύπτει ανάμεσα τους κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016.



Ώρες προβολής: 18:15, 21:00


******



ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Αγανάκτηση / Indignation

(ΗΠΑ, 2016)

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σέιμους / James Schamus. Σενάριο: Philip Roth (μυθιστόρημα), James Schamus. Με τους: Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts. Έγχρωμη, 110΄.

Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής, που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο κολέγιο του Οχάιο, ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του, καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του, ο Μάρκους αρχικά θα είναι ανυποχώρητος στις απόψεις του σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον έρωτα, ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Πολύ σύντομα όμως, θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές: είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ.



Ώρες προβολής: 19:00, 21:30, Δευτέρα 18:30


******


ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Νοσταλγώντας το Φως / Nostalgia for the Light / Nostalgia de la Luz

(Χιλή – Ισπανία – Γαλλία – Γερμανία – ΗΠΑ, 2010)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Πατρίσιο Γκουζμάν / Patricio Guzmán. Με τους: Gaspar Galaz, Lautaro Núñez, Luís Henríquez. Έγχρωμο, 90΄.


Στη Χιλή, στην έρημο Ατακάμα, σε τρεις χιλιάδες πόδια υψόμετρο, αστρονόμοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να παρατηρήσουν τα αστέρια. Ο ουρανός της ερήμου είναι τόσο διαφανής, ώστε τους επιτρέπει να βλέπουν τα όρια του σύμπαντος. Πρόκειται, επίσης, για ένα μέρος που η σκληρή θερμότητα του ήλιου «πέφτει» πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, η οποία παραμένει άθικτη: στις μούμιες, τους ανθρακωρύχους και τους εξερευνητές. Όπως και στα ερείπια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας. Κι ενώ οι αστρονόμοι εξετάζουν τους πιο μακρινούς γαλαξίες σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ελάχιστα πιο κάτω από τα παρατηρητήρια, οι γυναίκες σκάβουν μες στην έρημο σε αναζήτηση αγνοούμενων συγγενών τους.

Ώρες προβολών: 18:30, 20:15

******


Η καρδιά του σκύλου / Heart of a Dog

(ΗΠΑ – Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Λόρι Άντερσον / Laurie Anderson. Με τους: Archie, Jason Berg, Heung-Heung Chin. Έγχρωμο – ασπρόμαυρο, 75΄.


H visual artist, μουσικός και σκηνοθέτιδα Λόρι Άντερσον αφηγείται ένα όνειρο, όπου μας συστήνει το σκύλο της, Λόλαμπελ. Μια βαθιά βουτιά στα άδυτα ενός πολυτάλαντου και δημιουργικού ανθρώπου.



Ώρα προβολής: 22:00

*****

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Η τελευταία παραλία / L'Ultima Spiaggia

(Ιταλία – Ελλάδα – Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος & Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν / Thanos Anastopoulos & Davide Del Degan. Σενάριο: Thanos Anastopoulos, Nicoletta Romeo. Έγχρωμη, 118΄.

Μια παραλία, οι άνθρωποί της, η Ευρώπη και τα σύνορα. Η
τελευταία παραλία αποτελεί μια συγκινητική όσο και αστεία περιήγηση στον μικρόκοσμο μιας λαϊκής παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας στην διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου, που αποκαλύπτει σταδιακά μια μοναδική ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διαφορετικές εποχές, μια τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση.


Ώρα προβολής: 19:00

*****


Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο / Ilegitim

(Ρουμανία – Πολωνία – Γαλλία, 2016)

Σκηνοθεσία: Αντριάν Σιταρού / Adrian Sitaru. Σενάριο: Alina Grigore, Adrian Sitaru. Με τους: Adrian Titieni, Alina Grigore, Robi Urs. Έγχρωμη, 89΄.

Δύο αδέρφια κι ένας αθέμιτος έρωτας. Ο πατέρας τους κι αμέτρητες κατηγορίες. Μια οικογένεια στην οποία κανείς ποτέ δεν διαχώρισε το ηθικό από το ανήθικο, το νόμιμο από το παράνομο. Ούτε καν όταν πρόκειται για έκτρωση.


Ώρες προβολών: 21:30

Related stories

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Είναι οι “Στενές επαφές με τον Διάβολο” το θρίλερ της χρονιάς;

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η ταινία “Στενές επαφές με τον...

Θεσσαλονίκη: Πρωινή επίσκεψη από δελφίνια στον Θερμαϊκό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν το πρωί...