HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Δίπλα στο κύμα με το αγαπημένο σας ποτό.

Υλικά για 3 – 4 μερίδες:


200 γρ πέστροφα καπνιστή

1 κολοκύθι

1 αγγούρι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλιά μέλι

2 λάιμ χυμό και ξύσμα

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

100 ml ελαιόλαδο

60 ml ξύδι μήλου

Αλάτι ζάχαρη

Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 γρ νιφάδες τζίντζερ λεμόνι

5 γρ τσίλι φλέικς

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια, ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί με λίγο αλάτι και ζάχαρη σε ένα τρυπητό, γιατί χρειαζόμαστε το ζουμί τους.

Μόλις στραγγίσουν καλά βάζουμε το ζουμί τους στο γιαούρτι μαζί με τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ και φτιάχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού που την βάζουμε σε ένα κορνέ για να είναι έτοιμη για χρήση.

Έπειτα ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σάρκα κολοκυθιού και αγγουριού μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι μήλου, το μέλι, το ξερό κρεμμύδι και τον δυόσμο.

Στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας ως εξής:

Με ένα τσέρκι βάζουμε στη μέση το μίγμα κολοκυθιού- αγγουριού. Με το κορνέ βάζουμε ροζέτες σάλτσας γιαουρτιού σε 3 – 4 σημεία γύρω γύρω, την καπνιστή πέστροφα και από πάνω τις νιφάδες τζίντζερ λεμόνι και τα τσίλι φλέικς.

*Tips για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να κάνετε την συνταγή με το καπνιστό ψάρι της αρεσκείας σας.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...