HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Θαλασσινή αύρα στα γεμιστά μας



Υλικά για 4 – 6 μερίδες:


6 πιπεριές για γέμισμα

6 ντομάτες για γέμισμα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κολοκύθι ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο (50 για το σωτάρισμα και 50 για το ταψί)

Αλάτι πιπέρι

300 γρ πληγούρι χονδρό

60 γρ πελτέ ντομάτας

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

350 γρ ψιλοκομμένα φρέσκα θαλασσινά (καλαμάρι, γαρίδα, χταπόδι)

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Το εσωτερικό από τις ντομάτες το κρατάμε για την γέμιση μετά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μαζί με τα θαλασσινά που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει.

Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κρατήσει και το πληγούρι για 10 – 15 λεπτά περίπου.

Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε και το δυόσμο.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Αφού τα περιχύσουμε με λίγο νερό και λάδι τα ψήνουμε στους 180° για 50 – 60 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε ως έχουν ή μαζί με γιαούρτι.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για πληγούρι να χρησιμοποιήσετε κριθαράκι.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...