HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Επειδή δεν λέμε ποτέ όχι σε μια μακαρονάδα!


Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο κανελόνια 500γρ

1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

1 λίτρο γάλα

120 γρ αλεύρι

120 γρ βούτυρο

1 αυγό

100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ φέτα

150 γρ ανθότυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την φέτα, τον ανθότυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Κατόπιν φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ως εξής:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουε. Μετά ρίχνουμε το γάλα και αραιώνουμε μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα έτοιμα κανελόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζουλιέν μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι, με ή χωρίς τυριά και επικάλυψη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...