HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Επειδή δεν λέμε ποτέ όχι σε μια μακαρονάδα!


Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο κανελόνια 500γρ

1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

1 λίτρο γάλα

120 γρ αλεύρι

120 γρ βούτυρο

1 αυγό

100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ φέτα

150 γρ ανθότυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την φέτα, τον ανθότυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Κατόπιν φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ως εξής:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουε. Μετά ρίχνουμε το γάλα και αραιώνουμε μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα έτοιμα κανελόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζουλιέν μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι, με ή χωρίς τυριά και επικάλυψη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...