HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Υγιεινό και ανοιξιάτικο.



Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ κινόα λευκή

200 γρ τόνο Αλοννήσου

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

80 ml ελαιόλαδο

40 ml λευκό βαλσαμικό

Λίγα κρουτόν ελαιολάδου

200 γρ κρίταμα βρασμένα

Αλάτι πιπέρι κόλιανδρο

40 ml λάδι μπλε αστακού

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα al dente.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον τόνο Αλοννήσου, αφού τον έχουμε στραγγίσει.

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λάδι μπλε αστακού, το λευκό βαλσαμικό και γαρνίρουμε από πάνω με τα κρουτόν και τα κρίταμα.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληγούρι.

Επίσης μπορείτε να την κάνετε με τα όσπρια της αρεσκείας σας πχ ψιλή φακή ή κόκκινη ή beluga.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...