HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Υγιεινό και ανοιξιάτικο.



Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ κινόα λευκή

200 γρ τόνο Αλοννήσου

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

80 ml ελαιόλαδο

40 ml λευκό βαλσαμικό

Λίγα κρουτόν ελαιολάδου

200 γρ κρίταμα βρασμένα

Αλάτι πιπέρι κόλιανδρο

40 ml λάδι μπλε αστακού

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα al dente.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον τόνο Αλοννήσου, αφού τον έχουμε στραγγίσει.

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λάδι μπλε αστακού, το λευκό βαλσαμικό και γαρνίρουμε από πάνω με τα κρουτόν και τα κρίταμα.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληγούρι.

Επίσης μπορείτε να την κάνετε με τα όσπρια της αρεσκείας σας πχ ψιλή φακή ή κόκκινη ή beluga.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...