HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Νόστιμη σαρακοστή με πατροπαράδοτες γεύσεις.


Υλικά για 4 – 6 άτομα:

1 – 1,5 κιλό μοσχοχτάποδα καθαρισμένα

1 lit κόκκινο κρασί

100 ml βαλσαμικό ξύδι

2 – 3 κόκκους μπαχάρι

2 – 3 κόκκους πιπέρι

1 – 2 φύλλα δάφνης

50 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

500 γρ κοφτά μακαρόνια

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μοσχοχτάποδα ρίχνοντας λίγο λίγο κάθε φορά το κρασί και τα μπαχαρικά με την σάλτσα σκόρδου.

Στην ουσία μαγειρεύονται με το ζουμί τους για μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Τέλος σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dende και τα προσθέτουμε στο ζουμί των μοσχοχτάποδων.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Καταπληκτική ιδέα για κριθαρώτο.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...