HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Νόστιμη σαρακοστή με πατροπαράδοτες γεύσεις.


Υλικά για 4 – 6 άτομα:

1 – 1,5 κιλό μοσχοχτάποδα καθαρισμένα

1 lit κόκκινο κρασί

100 ml βαλσαμικό ξύδι

2 – 3 κόκκους μπαχάρι

2 – 3 κόκκους πιπέρι

1 – 2 φύλλα δάφνης

50 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

500 γρ κοφτά μακαρόνια

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μοσχοχτάποδα ρίχνοντας λίγο λίγο κάθε φορά το κρασί και τα μπαχαρικά με την σάλτσα σκόρδου.

Στην ουσία μαγειρεύονται με το ζουμί τους για μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Τέλος σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dende και τα προσθέτουμε στο ζουμί των μοσχοχτάποδων.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Καταπληκτική ιδέα για κριθαρώτο.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...