HomeCinemaTVΟ Woody Allen κάνει την μεγάλη επιστροφή...

Ο Woody Allen κάνει την μεγάλη επιστροφή μέσα από τη σειρά "A crisis in six senses"

Έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που οι καλύτεροι ηθοποιοί ήταν οι λεγόμενοι θεατρικοί ηθοποιοί, που ένας σκηνοθέτης που σέβονταν τον εαυτό του θα σκηνοθετούσε οπωσδήποτε θεατρικές παραστάσεις, που ο κινηματογράφος προορίζονταν για κατανάλωση χαμηλού επιπέδου. Το πέρασμα που έκανε το μέσο στο χώρο της κουλτούρας και της υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας φαίνεται να κάνει τώρα και η τηλεόραση, η οποία όχι μόνο βοηθά το κοινό να ανακαλύψει νέα ταλέντα αλλά και απασχολεί όλο και πιο συχνά ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες με αποτελέσματα που αν και πάντα τηλεοπτικά δεν έχουν πλέον τίποτα να ζηλέψουν από τις πιο προσεγμένες κινηματογραφικές παραγωγές. Κάπως έτσι το παράδειγμα δημιουργών όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε με τα Boardwalk Empire και Vinyl του για το HBO ή του Πάολο Σορεντίνο που κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα στη μικρή οθόνη με το The Young Pope ( στο οποίο πρωταγωνιστούν παρεμπιπτόντως οι Τζουντ Λο και Ντάιαν Κίτον) ακολουθεί και ο προφανώς ακούραστος και αγέραστος Γούντυ Άλλεν. Και επειδή μάλλον σκέφτηκε ότι αν είναι να κάνει την υπέρβαση ας την κάνει σωστά, πρωταγωνίστρια στο τηλεοπτικό του παιδί δίπλα στον ίδιο και τη Έλεν Μέι, θα είναι η Μάιλι Σάιρους ( η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί ως ηθοποιός στο A very Murray Christmas της Σοφία Κόπολα).

Η παραγωγή της σειράς, ή ίσως ακριβέστερα τηλεταινίας αφού θα περιλαμβάνει μόνο έξι επεισόδια των τριάντα λεπτών ανήκει στην Amazon και η πρεμιέρα της έχει οριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο τίτλος της A crisis in six senses και θέμα της μια οικογένεια μεσοαστών στη δεκαετία του 60 που βλέπει τις ισορροπίες της να ανατρέπονται, όταν δέχεται έναν απρόσμενο επισκέπτη. Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί που προφανώς έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο δημιουργό της, ο οποίος τη πρόλαβε ήδη να τη χαρακτηρίσει ως καταστροφικό λάθος και παγκόσμιο εξευτελισμό. Νόμιζε, όπως ομολόγησε, ότι θα έκανε απλά μια ταινία η οποία θα χωρίζονταν σε έξι μέρη, η τηλεόραση όμως έχει τους δικούς της κανόνες, τα δυνατά και αδύναμα σημεία της, τα κόλπα της και τις παγίδες της.

Το ότι ο πάντα εμμονικός, αθεράπευτα νοσταλγικός και ρομαντικός Γούντυ Άλλεν έκανε ένα τόσο μεγάλο βήμα μπροστά και σε αυτή την ηλικία και από αυτή τη θέση αποφάσισε να κινηθεί σε αχαρτογράφητα γι'αυτόν νερά αποτελεί ήδη μια ευχάριστη έκπληξη. Μένει να δούμε το πώς το συνεχώς εξελισσόμενο αυτό μέσο θα υποδεχτεί στους κόλπους του άλλον έναν μεγάλο δημιουργό.

Related stories

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά...

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...