HomeUrbanitiesΟ συναρπαστικός κόσμος του OSTEN

Ο συναρπαστικός κόσμος του OSTEN

Ανατολικά της πόλης και στο κέντρο της απόλυτης γευστικής απόλαυσης, εκεί δίνουμε ραντεβού για να μυηθούμε στον κόσμο του Osten.

Ο μίνιμαλ αυτός χώρος έχει ήδη μπει στη λίστα με τα καλύτερα must be there μέρη της πόλης.

Σε Bauhaus αρχιτεκτονική και σε σημείο ιδανικό για να συνδυάσει τον περαστικό αλλά και εκείνον που προορισμό έχει ένα ταξίδι στην απόλαυση των γεύσεων, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε.

Η λιτή και κομψή αισθητική του χώρου ταιριάζει απόλυτα με την αντίστοιχη αισθητική των πιάτων. Γευστικά κάθε επιλογή που κάναμε μας αντάμειψε.

Για το καλωσόρισμα δοκιμάσαμε τα θεσπέσια ψωμάκια Sourdough και τα φρέσκα λαχανικά εποχής σε ελαφριά τεμπούρα που σε προϊδεάζουν για ό,τι θα επακολουθήσει.

Συνεχίσαμε με το διαστημικό πιάτο Agnolotti. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα θεσπέσια γεμιστά ζυμαρικά με κρέμα γλυκοπατάτας, καθώς και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στα κάρβουνα με τις μαγευτικές σος που το συμπληρώνουν, και την απίθανη κρέμα ρεβυθάδας (χούμους) που την τελειώσαμε στο άψε σβήσε.

Για επιδόρπιο σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη μηλόπιτά τους, αλλά φυσικά και το παγωτό του Osten, μια πανδαισία γεύσης που ετοιμάζεται μπροστά σας. Την αξεπέραστη αυτή εμπειρία μας ήρθε να ολοκληρώσει το κοκτέϊλ με το φρουτώδες κρασί και το lime που συνοδεύει ερωτικά την μυσταγωγία του γεύματος μας.

Δεν είναι μόνο αυτά – είδαμε στα διπλανά τραπέζια μια χοιρινή μπριζόλα κάτσου, ταρτάρ τόνου και ένα καπνιστό κουνουπίδι που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες, για τα απίθανα χαρμάνια καφέ, για την υπέροχη φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, για την φρέσκια προσέγγιση που έλειπε από την πόλη μας.

Αφήνουμε τα υπόλοιπα στη δική σας εμπειρία, να την μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας σε έναν χώρο που θα αποζημιώσει κάθε σας προσδοκία.

Την πρώτη φορά ακολούθησαν και άλλες. Πήγαμε ξανά και ξανά και κάθε φορά υπήρχαν και άλλα πιάτα ημέρας. Όσους φίλους μας πήραμε μαζί, ενθουσιάστηκαν.

Κάπου εδώ δεν χρειάζεται να πούμε άλλα.

 

 

Osten

4o xλμ Χαριλάου-Θέρμης, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310-383986

Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή 9.00-23:00

 

 

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...