HomeMind the artΘέατροΘεατρικός Μάρτιος στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικός Μάρτιος στη Θεσσαλονίκη

Η Άνοιξη μπήκε θεαματικά και το ίδιο θεαματικός είναι και ο θεατρικός προγραμματισμός αρκετών θεατρικών χώρων για το επόμενο διάστημα. Ας δούμε ενδεικτικά τι περιμένουμε να δούμε

ΚΘΒΕ

Μετά την επιτυχία του Μεγάλου μας Τσίρκου το ΚΘΒΕ ετοιμάζεται για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν με δύο ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις. “Ο Γύρος του Θανάτου”, το δραματικό μυθιστόρημα του Θ. Κοροβίνη γίνεται θεατρικό έργο στην σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου στο οποίο 9 πρόσωπα παρουσιάζουν την πολυτάραχη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο οποίος συνελήφθη και εκτελέστηκε ως ο Δράκος του Σέιχ Σου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Φ. Μπαξεβάνη, Β. Μεταξόπουλος, Α. Κορτσαρίδου, Κ. Γιαμαλή.

Επίσης στο χώρο του θεάτρου της ΕΜΣ η Ρούλα Πατερακη ανεβάζει το “Blasted”, το έργο με το οποίο έκανε το συγγραφικό της ντεμπούτο η Σάρα Κεϊν. Η παράσταση θα έχει διπλή διανομή ενώ η πρωτοτυπία της θέλει τους θεατές στην σκηνή της ΕΜΣ. Και οι δύο παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου προγραμματίζονται για το τελευταίο 10ήμερο του Μάρτιου του 2013.

ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΕΓΝΑΤΙΑ

Δύο ξεχωριστές παραστάσεις ετοιμάζονται να παρουσιαστούν στα τέλη του Μάρτη και σε δύο ακόμα θεατρικές σκηνές της πόλης. Στο Αθήναιον έρχεται το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για να ανεβάσει το κλασικό έργο του Α. Στριντμπεργκ “Ο Πατέρας”. Η σκηνοθεσία είναι της Λιλύς Μελεμέ ενώ παίζουν οι Γιάννης Φέρτης και Μαρίνα Ψάλτη. Στο Εγνατία επίσης έχει προγραμματιστεί το έργο του Νικ Γουίτμπι “Να ζει κανείς ή να μην ζει” σε διασκεύη και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα.

ΑΝΕΤΟΝ

Συνεχίζεται και τον Μάρτιο το Φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της πόλης”, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Ανεξάρτητες ομάδες και νέοι καλλιτέχνές βρισκουν στη σκηνή του Άνετον την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το κοινό της πόλης. Για τις επόμενες μέρες μπορείτε να παρακαλουθήσετε τις παραστάσεις : Η σιωπή της Ντόρις του Harold Pinter από την Θεατρική Ομάδα «Μαύρος Γάντζος»(8-10/3), Εις τους πέντε δρόμους (κωμικόν δράμα) της Λένας Πετροπούλου Ομάδα «ΝόVAN theatre group» (12 – 13/3), Τίποτα δικό μου του Edward Bond από την Θεατρική ομάδα «ριSκο» (16 – 17/3), Άμλετ του William Shakespeare απο την Ομάδα Θεάτρου «Ars Moriendi» 22 – 24/3 και την performance ΚΑΝΤΑΝ (work in progress) από την Πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών «Α4Μ» (29 – 31/3).

ΑΥΛΑΙΑ

Στο μεταξύ συνεχίζει τις παραστάσεις του “Ο Γυάλινος Κόσμος” σε σκηνοθεσία Κατ. Ευαγγελάτου. Μετά την θεαματική προσέλευση του κοινού πήρε μάλιστα παράταση μιας εβδομάδας, δηλ. μέχρι και τις 17/3. Παράλληλα προγραματίζεται να ανέβει “Η ειλύθια” των Μιχάλη Δαρνάκη & Μαρίας Λαφτσίδου.

Related stories