HomeΘέματαΜια “Προδοσία” στο Θέατρο 90 ΜΟΙΡΩΝ

Μια “Προδοσία” στο Θέατρο 90 ΜΟΙΡΩΝ

Η Θεατρική Έρευνα & το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν για τρείς παραστάσεις (11-13/6) στο Θέατρο 90 Μοιρών την “Προδοσία” του Χαρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου.

Θεματολογικά, το έργο θα μπορούσε να δώσει τροφή σ’ ένα τηλεοπτικό σίριαλ σαπουνόπερας. Δύο παντρεμένα ζευγάρια, ο Τζέρυ και η Τζούντιθ, ο Ρόμπερτ και η Έμα, ευτυχισμένοι και με παιδιά, θα ολισθήσουν προς την απιστία και την μοιχεία. Το έργο, μέσα από 9 σκηνές θα παρακολουθήσει τις μεταξύ τους σχέσεις, για 10 χρόνια. Οι δυο άντρες, επιτυχημένοι εκδότες και συνεργάτες, είναι στενοί φίλοι από τα κολεγιακά τους χρόνια.

“Η σκηνοθεσία στην «Προδοσία» προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν αόρατη. Είναι το τρίτο μέρος μιας άτυπης, από μέρους μου, τριλογίας πάνω στα έργα του Πίντερ με θέμα τον γάμο και την απιστία. Προσπάθησα να πριμοδότησω τις ερμηνείες των ηθοποιών από τους οποίους, με επιμονή, ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τους θεατρινισμούς και να υιοθετήσουν μια πιο κινηματογραφική ερμηνεία. Η κίνηση περιορίστηκε στα αναγκαία, το σκηνικό, σχεδόν ανύπαρκτο, τα σκηνικά, όμως, αντικείμενα φροντισμένα και ανάγλυφα”, σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

Related stories

«Music is Coming»… με τους Lords of the Sound

10 λόγοι για τους οποίους η επερχόμενη συναυλία της...

O Mαχμούτ έφερε τις γεύσεις της πατρίδας του από την Συρία, σε μια γωνιά της Θεσσαλονίκης

γράφει η Αγγελική Παρασχά/ Φωτογραφίες: Νάντια Ζέζιου Laziza σημαίνει νόστιμος...