HomeMind the artΕικαστικάΠασχαλινές προτάσεις στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης

Πασχαλινές προτάσεις στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης

Πλήθος νέων παραστάσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης από την Κυριακή του Πάσχα. Αρκετοί θίασοι και θεατρικά σχήματα έρχονται από την Αθήνα για να παρουσιάσουν τις χειμερινές δράσεις τους ενώ κάποια τοπικά σχήματα συνεχίζουν τις δικές τους παραστάσεις και μετά των Βαϊων. Ας δούμε τι μπορείτε να δείτε:

Το “Θα ‘σαι ‘δω ξανά του χρόνου” του Bernard Slade σε σκηνοθεσία Θ. Αθερίδη, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση με την Γ. Μπρέμπου ανεβάινει στο Αθήναιον από την Κυριακή του Πάσχα. Το έργο είναι ένα παιχνίδι σχέσεων ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι. Η περιγραφή όμως αυτή όπως και η σχέση τους δεν δείχνει να φανερώνει ότι φαντάζεστε… Μετά από μια θριαμβευτική χρονιά επιτυχίας ο Γρηγόρης Βαλτινός παίζει και σκηνοθετεί και στο Αριστοτέλειον την κλασική κωμωδία του Νηλ Σαϊμον “Ο Φυλακισμένος της Διπλανής Πόρτας”. Μαζί του οι Κατ. Λέχου, Υβ. Μαλτέζου και ένα επιτελείο καλών ηθοποιών που ισορρόπουν ανάμεσα στην κωμωδία και στην ζωή σχολιάζοντας όλα όσα μας απασχολούν σήμερα. Ένας νεανικός θίασος με τους Θάλεια Ματίκα, Τάσο Ιορδανίδης, Ορέστη Τζιόβα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου εμφανίζεται στο Αυλαία για να παρουσιάσει το έργο “Ιδιωτικές Ζωές” του Νόελ Κάουαρντ σε σκηνοθεσία Π. Φιλιππίδη. Το πιο γνωστό έργο του κορυφαίου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, που θίγει με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό του έρωτα.

Για 2η σεζόν ανεβαίνει στο Εγνατία η καταπληκτική κωμωδία της Δημ. Παπαδοπούλου “Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη” με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μαρία Λεκάκη, Κλέωνα Γρηγοριάδη. Το έργο μιλάει για νευρώσεις και τα προβλήματα των σύγχρονων σχέσεων. Η επιθεώρηση του Πάσχα σας περιμένει στο Κολοσσαίον. Ο Στάθης Ψάλτης και ένας πλούσιος θίασος δεν χαρίζονται σε κανέναν και κάνουν την επικαιρότητα γυαλιά καρφιά στο Γομάρια με Σαμάρια της Βουλής μας τα Καμάρια”. Αλμοδοβαρικής εμπνεύσεως και ανοίγωντας και πάλι τις πύλες ενός αγαπημένου χώρου της πόλης οι Σ. Καρύδη, Β. Σταυροπούλου, Α. Μουτούση ως “Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης” ανεβαίνουν στη σκηνή του Ράδιο Σίτι. Τέλος στο Μέγαρο Μουσικής οι υπέροχες φωνές και οι ερμηνείες των Σια Κοσκινά, Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουµούρη, Άκη Σακελλαρίου, Ζωζώς Σαπουντζάκη στο “Αναζητώντας τον Αττίκ!”, η μεγάλη επιτυχία του θεατρικού χειμώνα της Αθήνας, μας γυρίζει στα χρόνια του ελαφρού τραγουδιού και της περίφημης Μάνδρας του Αττικ.

Στη θεατρική σκηνή του Ανετον οκτώ θεατρικά σχήματα της Θεσ/νικης παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους στο “1ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης”. Τα σχήματα που συμμετέχουν είναι: Κ.Θ.Ε.Θ. – Ομάδα Άνευ Προηγούημενου – contACT enseble – Θεατρική ομάδα Διαδρομανείς – Πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών «Α4Μ» – Ομάδα Μαύρος Γάντζος – Ομάδα τέχνης Oberon -Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi. Στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη παρουσιάζεται το “Έγκλημα” κείμενο βασισμένη σε συλλογή της Margerite Yoursenar. Στο Θέατρο ΟΡΑ επίσης παρουσιάζεται το έργο της Έφης Δρόσου “17 Σεπτέμβρη”, έργο καταστάσεων που παρουσιάζει την προσπάθεια συμβίωσης ανάμεσα σε 3 γυναίκες. Τέλος το ΚΘΒΕ συνεχίζει τις παραστάσεις του με το έργο “Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, έργο αναφορά στα 20 χρόνια απουσίας του Αλ. Σακελλάριου, αλλά και με τις δράσεις του στο Κοινωνικό Θεατροπωλείο στο Υπερώο της Ε.Μ.Σ. στο οποίο οι θεατές καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....