HomeNewsroomJoin Longboard

Join Longboard

Παρασκευή μεσημέρι και κάνει παγωνιά! Κάτω στην πλαζ Αρετσού ακούγονται γέλια, φωνές και ένας ήχος περίεργος, σαν κάτι να γδέρνει την άσφαλτο! Κατεβαίνω προς τα κάτω και συναντώ μια παρέα κοριτσιών που αψηφά κρύο και υγρασία, φορούν κράνη και προστατευτικά και απλά… τσουλάνε! Πάνω σε μακριές σανίδες ακροβατούν και χορεύουν, κατεβαίνουν τη μεγάλη κατηφόρα, ακουμπούν τα χέρια τους στην άσφαλτο και φέρνουν στροφές!

Η Μαρία, η Ισιδώρα, η Χριστίνα η Μίνα και τα υπόλοιπα κορίτσια είναι μέλη της ομάδας Long board Girls Crew Greece. Η ομάδα Long board Girls Crew δημιουργήθηκε για πρωτη φορά στη Μαδρίτη της Ισπανίας, από μια ομάδα κοριτσιών που είχαν κουραστεί να αποτελούν «μειονότητα» στη σανίδα!

Δημιούργησαν λοιπόν μια θηλυκή κοινότητα longboard, μια διεθνή πλατφόρμα υποστήριξης για όλες όσες θέλουν να κινούνται πάνω σε μια μεγάλη σανίδα, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους, να προβάλλουν το ταλέντο τους, να υποστηρίξει τη δημιουργία τοπικών πληρωμάτων! Έτσι γεννήθηκε και η ελληνική ομάδα, τα κορίτσια που γνώρισα στην πλαζ Αρετσού και μου ανέβασαν την αδρεναλίνη στα ύψη ενώ στεκόμουν ακίνητη! 

Η Γυναικεία Ελληνική Ομάδα Longboard έχει στόχο να δημιουργήσει στην Ελλάδα μία ομάδα longboard για κορίτσια η οποία θα ενώσει την αγάπη τους για το πατίνι σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται, θα παρέχει συμβουλές και δωρεάν μαθήματα. Δεν είναι όμως μόνο για κορίτσια «Φυσικά και μπορούν αγόρια να συμμετέχουν αρκεί όπως γράφουμε και στη σελίδα μας στο Facebook, να στηρίζουν τα κορίτσια με τα οποία πατινάρουν, να αγαπούν τη ροή τους και να ενθαρρύνουν τη δράση τους!» μου τόνισε η Μαρία.

Ανέβηκα κι εγώ λοιπόν πάνω σε αυτή την περίεργη επιμήκη σανίδα με ροδάκια και τσούλησα για λίγο στο ισιάδι! «Θα νοιώσεις σαν να κάνεις surf στο τσιμέντο» μου φώναξαν από πίσω τα κορίτσια! Βέβαια με την ταχύτητα που πήγαινα εγώ αν από κάτω είχε θάλασσα σε δευτερόλεπτα θα βούλιαζα!

Έτσι όμως μου είπαν ότι ξεκίνησε το longboard.

Surfers στη Χαβάη χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδιες σανίδες σαν προσομοιωτές για να εξασκούνται στο surfing. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πολλοί ονομάζουν το longboard και επίγειο surf, αφού καταφέρνει να σου προσφέρει μοναδική ελευθερία στη κίνηση, σαν να βρίσκεσαι ανάμεσα σε κύματα.

Στη Θεσσαλονίκη η ALPIKA προωθεί τη χρήση του longboard ως μέσο για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη αλλά και ως μέσο εκγύμνασης και βελτίωσης τεχνικής για χιονοσανίδα (snowboard). Χρησιμοποιεί δηλαδή το longboard ως εργαλείο εξάσκησης στο snowboard, ώστε να κατεβαίνεις τις χιονισμένες βουνοπλαγιές χωρίς κανένα φόβο, επιδέξια και με περίσσια χάρη! Κι ίσως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξασκηθείς στο snowboard όταν το χιόνι δεν έχει πέσει ακόμα στα βουνά. Μπορείς να εξασκηθείς στην ισορροπία σου, στους ελιγμούς και στις στροφές ακόμα και στο πως να ελέγχεις την ταχύτητα σου. Όπως στο snowboard έτσι και στο longboard μπορείς να αναπτύξεις μεγάλες ταχύτητες, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 80χλμ./ώρα. Με ειδική σανίδα και πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα και με μία αίσθηση απόλυτης ελευθερίας , επιδέξιοι Longboarders κατεβαίνουν βουνοπλαγιές με απίστευτες ταχύτητες στην πιο extreme έκδοση του longboard, το downhill.

Μη το επιχειρήσετε μόνοι σας! Μπορείτε να το απολαύσετε σε video και προς το παρόν να αρκεστείτε στην ελευθερία κίνησης που σου παρέχει το longboard στην πόλη, να μιλήσετε με τα αγόρια της ALPIKA και με τα κορίτσια του Longboard Girls Crew Greece, να μάθετε για δράσεις που οι ίδιοι οργανώνουν για το longboard, συναντήσεις και μαθήματα. 

Μπορείτε να τους βρείτε εδώ:

ALPIKA
www.alpika.gr
[email protected]
www.facebook.com/alpika.gr

Related stories

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου της Βιολέτας Λεμόνα Μήνας: Ιούλιος Μέρος:...

«Λάφυρο η ζωή» Ένα ντοκιμαντέρ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Μια ζεστή ματιά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά το...

Hit Man. Η ‘ανυπόκριτη’ γοητεία του Εκτελεστή.

Από το Γιώργο Καρακασίδη Ο Richard Linklater είναι ένας αυτοδημιούργητος...

Σήμερα η ανοιχτή εκδήλωση για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει απόψε στις 21:00 στο...

Η πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη “ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ” σε ελεύθερη προβολή

«ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ» μια ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη Μόνο αγάπη και...