HomeΘέματαΝαι, μαρή!

Ναι, μαρή!


Είναι νύχτα ζοφερή. Μαύρο σκοτάδι καλύπτει την πόλη και η πάχνη τα πρόβατα. Αθώες κορασίδες που λαχταρούν έρωτα συφοριασμένο με παλικάρια ηρωικά ξαπλώνουν νωχελικά δίπλα στη ξυλόσομπα ακούγοντας Βέμπο. Στην Κηφισιά έχουν σιωπήσει τα καμπαναριά και αχνοφέγγουν μονάχα οι φλόγες στα λουξ. Οκτώβρης μήνας, ουδείς περιδιαβαίνει τους δρόμους μετά από μια κοπιαστική μέρα στα χωράφια. Τα μαντάτα φτάνουν από παντού και είναι ανησυχητικά. Κάθε σπίτι προμηθεύεται φακές και λαρδί. Ο Αδόλφος δεν αστειεύεται, θα στείλει τα ξανθά αγόρια να διακορεύσουν τα παρθένα σκέλια της ελληνικής υπερηφάνειας. Ο πιστός μπάτλερ του Ιωάννη τον ξυπνά.



'Αρχηγέ, είναι ένας Ιταλός έμπροσθεν της θύρας και επιθυμεί να εισέλθει.'
'Όχι. Αν είναι αποτριχωμένος, πες του να πάει στη Μύκονο. Γέμισαν τα νησιά αδερφές και κουμμούνια. Σε λίγο θα μας χτυπούν την πόρτα και οι Γερμανοί.'



Ξημερώνει. Μαύρος καπνός πούρου καλύπτει τα μπουζούκια και τα πρόβατα πάνε για κούρεμα. Οι φιλενάδες του Συλλόγου 'Οργασμός Αν και Πότε' ανασκουμπώνονται μέσα στο cayenne ενός Λαρισαίου που κατέβηκε Ιερά Οδό για να δει Βίσση και να κρυφτεί από την τράπεζα. Μονάχα εκεί μπορούν να ζεσταθούν καίγοντας τα λάστιχα γιατί η βενζίνη έχει πλαφόν στο Έβερεστ, άλλωστε και η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε όλους γιατί έδωσαν την έκτακτη εισφορά στον Ιερώνυμο για να πληρώσει τους παπάδες που πλέον απασχολούνται στα ορθόδοξα ανατολικά μουσουλμανικά φωτοβολταϊκά βάσει του άρθρου 3 του Συντάγματος. Τα καμπαναριά τουτέστιν χτυπούν κανονικά καθότι ηλεκτρικά. Οκτώβρης και τα τεκνά μέσα μετά από μια κοπιαστική απεργιακή μέρα στο ΠΑΜΕ βόλτα πλατεία. Τα μαντάτα για τον γάμο της Μενεγάκη τα ανακοινώνει ο Πρετεντέρης στο Star , δυστυχώς ο Ευάγγελος έφαγε –κυριολεκτικά- τον Βαξεβάνη και έκλεισε η ΕΡΤ. Κάθε σπίτι μια τρελή, στο δικό μας όλες, φακές δεν έχω, λιπαντικό πάντα, ατάιστο θα τον πάρω. Η Άνγκελα θα στείλει τον επιβήτορα Ράιχενμπαχ να αφυπνίσει τους ανενεργούς κώλους της ελληνικής ανεργίας, έκανα προπαραγγελία στα Saturn μήπως δω φως στο τούνελ. Ο Αλέξης κλαίει πάνω από τα ισοθερμικά, δεν ξέρει πόσα να πάρει μαζί στις Βρυξέλλες. Του βάζω κρυφά λιπαντικό στο χαρτοφύλακα.



'Μωρό μου, τώρα που θα πας στις Βρυξέλλες, να ξέρεις θα σε μπουκώσουν στα παραδοσιακά τους, μύδια και σοκολάτες, όσο να 'ναι μια κάβλα με τόσο αφροδισιακό θα τη νιώσεις, αν δεις παρτούζα να έρχεται, πες ναι, σε κρεβάτι λέμε πάντα ναι. NAI, ακούς? Μην βλέπεις που ο Γιάννης είχε πει όχι, δεν διάβαζε τη Burda, τώρα θα φορούσαμε όλοι Φεραγκάμους και Γκούτσιδες σε πάρτυ με μαροκινά φοντανάκια.'





Άντρας της εβδομάδας: ο Ιωάννης. Όχι και στα μούτρα σου, τώρα θα είχαμε πρωτεύουσα το Βερολίνο και πρωθυπουργό δίμετρο ξανθό παιδαρά.



Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...