HomeMind the artΜουσικήΣκοτεινή μυρωδιά...

Σκοτεινή μυρωδιά…

A homemade column of all things cool! (and sometimes not so cool…)

Αλήθεια που σας βρίσκουν τα περασμένα ξημερώματα Πέμπτης 4-6 π.μ. συνήθως; Προφανώς σε βαθύ ύπνο, να βλέπετε κάποια μεταμεσονύχτια ταινία-τηλεμάρκετινγκ ή να σβήνετε κάπου ένα απρόσμενο ξενύχτι… 3 πιθανές απαντήσεις σε ένα σχετικά αδιάφορο βράδυ μεσούσης την εβδομάδας σωστά;
Εδώ και 16 χρόνια η δική μου εικόνα είναι διαφορετικά σταθερή. Από το 1999–2002 δίπλα από ένα ραδιόφωνο και έκτοτε δίπλα από ένα υπολογιστή. Όχι κάθε βράδυ πάρα μόνο εκείνo το βράδυ κάθε εβδομάδα χειμώνα καλοκαίρι 13 χρόνια τώρα. Εκτελώ ευλαβικά μια διαδικασία στην δική μου Μέκκα, η ίδια κίνηση η ίδια προσμονή. Δίψα για νέα ακούσματα, με ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι στο χέρι.
Είναι η εκπομπή worldwide του Gilles Peterson. Kάθε βράδυ υποκλίνομαι στις μουσικές προτάσεις ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει όσο λίγοι στην μουσική. Εκεί άκουσα για πρώτη φορά την  Αcid Jazz των Galliano, την house του Pepe Bradock, την hip hop των a Tribe Called Quest, την drum n bass electronica των 4Hero και των 2Banksof4 και την Soul /Funk του Quantic και εκατοντάδων άλλων δημιουργών. Και λίγο μετά τις 6 με τα μάτια κατακόκκινα από την αϋπνία αλλά με ένα χαμόγελο μικρού παιδιού που του έχουν δώσει σοκολάτα έπεφτα χορτάτος για ύπνο.
H περασμένη Τετάρτη ωστόσο ήταν και η τελευταία που στάθηκα με μολύβι και χαρτί μιας και ήταν η τελευταία Worlwide στο ΒΒC Radio1. Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει, ένα νέο ανοίγει. Τα ξημερώματα Πέμπτης πλέον δεν θα είναι τα ίδια για μένα και θα ευθυγραμμιστούν πλέον με τα υπόλοιπα βράδια της εβδομάδας.  Το λιγότερο όμως που μπορούσα να κάνω είναι να γράψω αυτές τις γραμμές, ένα ευχαριστώ για όλα αυτά τα βράδια, όλη αυτή τη μουσική τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ…
Μουσικά η νέα δουλειά του Christian Naujoks στην Dial είναι φανταστική. Μια ελεγεία πιάνου που σε οδηγεί σε απέραντα ταξίδια του μυαλού. Πολύ καλό επίσης το νέο Fabric mix  του Levon Vincent σε κλασικά διαχρονικά techno μονοπάτια . Κυκλοφόρησε τέλος και το νέο σίνγκλ των electro swing stars Parov Stelar & Band με τίτλο Jimmys Gang στην Εtage Noir προπομπός του άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και είναι φωτιά. 

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...