HomeCinemaΕξώστης ΘΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΑ 4

ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΑ 4

(HAPPY FEW)

Σκηνοθεσία: Άντονι Κορντιέ

Παίζουν: Μαρίνα Φουά, Ελοντί Μπουσέ, Ροζντί Σεμ, Νικολά Ντουβοσέλ

Δύο παντρεμένα ζευγάρια μεσαίας τάξης πάνω κάτω 30 ετών, στήνουν ένα τολμηρό παιχνίδι ανταλλαγής συντρόφων. Όλοι τους βιώνουν με πρωτόγνωρο πάθος το χωρίς κανόνες καυτό ερωτικό τετράγωνο, ξεπερνώντας τα όποια αντικρουόμενα συναισθήματα και τις λοιπές απαιτήσεις του συζυγικού βίου (όπως τα παιδιά). Πόσο αντέχουν όμως να πάνε το παιχνίδι αυτό μέχρι τέλους; Και πού ακριβώς τελειώνει;

Δυό παριζιάνικα μεσοαστικά ζευγάρια αποφασίζουν να μπλεχτούν σε ενα ερωτικό παιχνίδι για τέσσερεις. Ανταλλάζουν ερωτικούς παρτενέρ και δοκιμάζουν μια τελείως διαφορετική εμπειρία χωρίς κάποιους ιδιαίτερους κανόνες και όρια. Πρόκειται άραγε για ένα μπουρζουάδικο καπρίτσιο τέσσαρων ευκατάστατων νέων ανθρώπων, που κάπως έτσι ξεπερνάνε τα όρια ενός κοινωνικού συμβιβασμού και σοβαροφάνειας? Το σίγουρο είναι πως ο σκηνοθέτης Αντονί Κορντιέ, που υπογράφει και το σενάριο, δεν δημιουργεί κάποια μοραλιστική διδακτική δομή στις επιλογές τους χωρίς παράλληλα να παρουσιάζει τους ήρωες του και εν τέλει αμοραλιστές. Τα πάντα γίνονται αυθόρμητα, με μια απόλυτη φυσικότητα στις αντιδράσεις και στις επιλογές τους. Ζουν το παρόν με βάση το ένστικτο και μια αρχέγονη, πρωτόγωνη ζώωδη ανάγκη εκδήλωσης των επιθυμιών τους.

Παρά βέβαια την αβάσταχτη ελευθεριότητα στη σκηνοθεσία και στις ερμηνείες και την παρουσία αρκετά φροντισμένων αθλητικών σκηνών που τονίζουν την κίνηση του σώματος αλλά και επιτηδευμένων τολμηρών σκηνών (σαφής αναφορά σε αντίστοιχες σεκανς ταινιών των 70ς και 80ς) που λειτουργούν σε αυτή την βάση μιας ιεροτελεστίας ενστίκτου και πριμιτίφ λειτουργίας το ερωτικό κουαρτέτο δεν ψυχογραφείται ποτέ περά από τις ερωτικές αναζητήσεις και δοκιμές τους. Τελικά η τόση τόλμη που βγάζουν στα μεταξύ τους ερωτικά ενσταντανέ καταλήγει σε θλίψη και (σεναριακή) αμηχανία όταν σπάσει το κέλυφος με το οποίο προστατεύουν τις σχέσεις τους. Γεγονός που χαρίζει την ηδονική απόλαυση και την ανέφικτη ευτυχία στο παρόν.

Related stories

Απλή Μετάβαση: Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης που συζητιέται σε όλες τις παρέες

πήγε, είδε, ενθουσιάστηκε και έγραψε η Ηλιάνα Ηλιάδου Απλή Μετάβαση:...

Παίξαμε bingo παρέα με δυο drag queens

έπαιξε και δεν κέρδισε ούτε μια φορά η Δέσποινα...

Η underground μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, 4 μπάντες της πόλης στον Εξώστη

γράφει η Φιλαρέτη Χρηστίδη, φωτογραφίες Ευαγγελία Σταμνά Ένα ναυάγιο σε...