HomeMind the artΜουσικήGreat Eastern: Μουσικοί από καλό…σκαρί

Great Eastern: Μουσικοί από καλό…σκαρί

Παρά τον εξαφανισμένο κλέφτη τηλεφώνου που δυσκόλεψε την επικοινωνία με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Κώστα Χριστόπουλο οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες δυνατές για το νέο αυτό rock συγκρότημα με την περίσσια αισθητική, το όνομα που παραπέμπει στο υπερωκεάνιο «Great Eastern», που συναντάμε στον «Μέγα Ανατολικό» του Εμπειρίκου και τον τραγουδιστή, Κώστα Τσιάκαλο που εμφανίζεται με δεμένα τα μάτια. Πρώτη τους απόπειρα εξωτερίκευσης της δουλειάς τους το «Late Evening», σε παραγωγή του John Jeff Touch και ένα video clip χάρμα οφθαλμών. Η συνέχεια προβλέπεται λαμπρή.

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο σημαντικό εκτός μουσικής. Ο Κώστας Τσιάκαλος από την άλλη εκτός της μουσικής ασχολείται τόσο με την φωτογραφία όσο και με την λογοτεχνία.

Η δημιουργία των Great Eastern ήταν ο πρωταρχικός στόχος και σκοπός μας. Από εκεί και πέρα στην μορφή που έχει η μπάντα κατέλειψε ύστερα από πολύ δουλειά αλλά και πολλές συζητήσεις. Σκοπός από την αρχή ήταν η μουσική από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήρθαν μόνα τους.

Mε τους ποιητές δεν έχουμε ιδιαίτερη σχέση παρόλο που η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου μας ενέπνευσε λόγω της ελευθερίας σκέψης αλλά και της κοινωνικής ελευθερίας η οποία διαχέει τον «Μέγα Ανατολικό» και την οποίας υποστηρίζουμε, παρόλο που δεν υπάρχει σήμερα.

Διαλέξαμε το «Late Evening» για video clip, πολύ απλά γιατί δεν θέλαμε να προωθήσουμε σε αυτή την φάση ένα pop κομμάτι αλλά ένα τραγούδι το οποίο να μιλάει πάνω από όλα σε εμάς.
Η συνεργασία με John Jeff Touch παρόλο που είναι καινούργια μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα είναι και ακόμη καλύτερη.
Υποστηρίζουμε τον αγγλικό στίχο στην rock μουσική. Ο ελληνικός στίχος καλώς ή κακώς δεν ταιριάζει για αυτό και δεν προσωπικά δεν είμαι fan της ελληνόφωνης rock της δεκαετίας του 1990.. Η rock ξεκίνησε με αγγλικό στίχο και έτσι πρέπει να συνεχίσει.
Τα δεμένα μάτια με τα οποία εμφανίζεται ο τραγουδιστής μας ο Κώστας στις συναυλίες αρχικά ήταν λόγω συστολής. Στο video clip πάλι έχει αλληγορικό χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά η κούκλα αποκτάει υπόσταση και χρησιμοποιούμε τα μάτια της.

Το πλοίο των Great Eastern, στόχο έχει την επικοινωνία με τον κόσμο. Χωρίς αυτήν οι καλλιτέχνες θα έπρεπε να μείνουμε στο δωμάτιο μας και να γράψουμε.


Τις τελευταίες μέρες έτυχε να δω δυο πρόσφατες ταινίες του Jack Nickolson. Και στις δύο εμφανίζεται πολύ πλούσιος, πολύ πετυχημένος και συνάμα πολύ ξεροκέφαλος. Περνάει η ζωή του και το αληθινό νόημα δεν καταφέρνει να το βρει πουθενά. Αλλά τα λεφτά λεφτά. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει κάτι. Την φιλία στην μια ταινία, την αγάπη στην άλλη…Και στις δυο περιπτώσεις δεν γυρνάει πια στην άδεια έπαυλη αλλά μαζί του σέρνει και το στερνό του απόκτημα. Και αυτό το τελευταίο κενό που έχει έτσι το γεμίζει και πεθαίνει ευτυχισμένος.

Παπαριές.

Αυτό που λατρεύω να μισώ στο Hollywood είναι η εκπληκτική δυνατότητα που έχει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση, ότι για να είσαι ευτυχισμένος θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα φανταστικό παζλ στο μυαλό και την ψυχή σου και μόνο, όταν όλα τα κομμάτια είναι στην θέση τους δικαιούσαι να αναζητήσεις την πραγματική ευτυχία. Εγώ πάλι προτιμώ τους ανθρώπους που η ζωή τους πέρασε βουτηγμένη στα λάθη και τις δυσκολίες. Αυτούς που στην δύση της ζωής τους δεν ψάχνουν το τελευταίο κομμάτι του παζλ μιας τέλειας ζωής αλλά τα ανακατεμένα του κομμάτια, μπας και ενώσουν ένα δυο από δαύτα. Και αυτό κατόρθωμα θα είναι. Και θα δικαιούνται να γελάσουν. Μόνο που το γέλιο τους θα είναι ακριβό. Πολύτιμο. Και όχι βουτηγμένο στην αλαζονία της τελειότητας. Από δαύτο μας τας ταΐσε αρκετά η Δύση. Τόσο που αρχίσαμε πια να το ξερνάμε.

Related stories

Κλείνει ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία του κέντρου

Λατρεύτηκε από τις παρέες νέων κι όχι μόνο! Τα...

Οι ταινίες της εβδομάδας 28.03-03.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια την εβδομάδα...

Στην οδό Αρμενοπούλου, ο Gaetano μας ταξιδεύει στην σιτσιλιάνικη επαρχία

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου / Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Αρμενοπούλου 27,στην καρδιά...

Ο Εξώστης ρωτά, οι συγγραφείς απαντούν | Λάζαρος Αλεξάκης

    επιμέλεια στήλης: Φανή Χατζή Κάθε εβδομάδα ένας/μία συγγραφέας απαντά σε...

Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά: Μία ανάπλαση που… άργησε πολύ

Ήταν Νοέμβριος του 2021, στη δεύτερη δύσκολη χρονιά της...