HomeUrbanitiesCafe & BarΓεύση από άρωμα Ανατολής μόνο στο Arabica!

Γεύση από άρωμα Ανατολής μόνο στο Arabica!

Το Arabica Bar and Kitchen στην Λόρδου Βύρωνος 7, στην περιοχή της πλατείας Ναυαρίνου, μετράει περίπου πέντε μήνες ζωής και φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Καθόλου τυχαίο καθώς αποτελεί, όπως φανερώνει και το όνομά του, ένα αραβικό café-bar-restaurant με άμεσες επιρροές από την Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για την νέα άφιξη στην πόλη που φέρνει μαζί της αρωματικούς ναργιλέδες, δροσιστικά ποτά, παραδοσιακά ροφήματα και μοναδικές γεύσης Ανατολίτικης κουζίνας. Με έθνικ διακόσμηση αλλά και μουσική ταξιδεύεις μέχρι τη Μέση Ανατολή, ενώ τα κεντητά υφάσματα στους ξύλινους καναπέδες με τα γεωμετρικά σχέδια, τα ζωηρά χρώματα και το εξωτικό ύφος διαμορφώνουν μία ιδιαίτερη αισθητική και συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για να ανακαλύψετε όλες τις ανατολίτικες σπεσιαλιτέ που θα σας εντυπωσιάσουν.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες το Arabica βρίσκεται στη διάθεσή σας. Μπορείτε να απολαύσετε όλων των ειδών τα ροφήματα, προσωπική μας όμως πρόταση είναι να δοκιμάσετε τον ιδιαίτερο αράβικο καφέ με κάρδαμο ή το παραδοσιακό σαλέπι!

Καθώς οι μεσημεριανές ώρες πλησιάζουν το Arabica μετατρέπεται σε ένα αυθεντικό ανατολίτικο εστιατόριο. Το φαγητό αποκτά μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία. Στο Arabica Bar and Kitchen έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκες και παραδοσιακές νοστιμιές της Ανατολής. Κεμπάπ με ταχινοσαλάτα, κοτόπουλο φιλέτο με γλυκόξινη σάλτσα, σις κεμπάπ, χούμους με κιμά, παραδοσιακούς ανατολίτικους κεφτέδες και φυσικά την ιδιαίτερα αγαπητή και πρωτότυπη συνταγή, falafel γεμιστά με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Το βράδυ, το μαγαζί μετατρέπεται σε ένα όμορφο μπαρ με απολαυστικές έθνικ μουσικές επιλογές και φυσικά με τη συνοδεία διαφόρων ποτών, καθώς και με τσίπουρο, ρακή, ρακόμελο, μπύρα ή κρασί. Κάποιες μέρες μάλιστα της εβδομάδας διοργανώνονται και Live μουσικές βραδιές!

Φυσικά αυτό που δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο μαγαζί είναι ο απολαυστικός ναργιλές σε υπέροχες γεύσεις πάντα με θέα τα αρχαία της Ναυαρίνου. Μάλιστα καθημερινά από τις 11:00 μέχρι της 18:00 σας περιμένει η happy shisha hour για να χαλαρώσετε με τον ναργιλέ σας μόνο με 5 ευρώ.

Ένας μοναδικός χώρος που προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας, σε γεμίζει με μυρωδιές και αυθεντικές γεύσεις της Ανατολής που σίγουρα δε θα βρείτε αλλού!

***


40+ spot της πόλης που αξίζει να επισκεφτείτε ή αλλιώς 40+ τρόποι να αγαπήσουμε την πόλη μας, σε έναν χάρτη που κυκλοφορεί στα γνωστά επιλεγμένα σημεία και στο Arabica Bar & Kitchen | Λόρδου Βύρωνος 7

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...