HomeΘέματαΤι να αγοράσω θεέ μου;

Τι να αγοράσω θεέ μου;

1. MacBook Pro
Τα καλά: Το πρόσφατο update στον επεξεργαστή βοηθά το matchbook Pro να ανέβει ένα βήμα πιο πάνω από το πλέον mainstream MacBook Air, αλλά και να κρατήσει την υπεροχή του απέναντι στον ανταγωνισμό. Επιπλέον τόσο το trackpad όσο και οι multi-touch gestures της Apple είναι πολύ πιο μπροστά από ότι θα βρεις σε κάθε άλλο laptop.
Τα άσχημα: Αν δεν χρειάζεσαι το optical drive (διότι στις μέρες μας ποιος χρησιμοποιεί πλέον CD και vd) τότε το MacBook Air αποτελεί ακόμη και τώρα καλύτερη επιλογή, καθώς το Pro ακόμα δεν διαθέτει HDMI (Blu-ray και USB 3.0 δεν θα δούμε ποτέ σε Apple notebook).
Συμπέρασμα: Το MacBook Pro είναι μεγάλη επένδυση ειδικά αν σκοπεύεις να του κάνεις και επιπλέον upgrades. Όμως αν αφήσουμε την τιμή δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στην αγορά τόσο για προσωπικό όσο και για επαγγελματικό υπολογιστή.
4.5 στα 5

2. Lenovo ThinkPad Tablet
Τα καλά: Αν θες ένα tablet για να έχεις στην εργασία σου η οποία να μην δημιουργήσει σπαζοκεφαλιές στο IT τμήμα της εταιρίας και η οποία να έχει “στυλό” ώστε να μπορείς να γράφεις εύκολα και γρήγορα, τότε μπορείς να σταματήσεις το ψάξιμο. Αυτό είναι το tablet που χρειάζεσαι.
Τα άσχημα: Δυστυχώς είναι βαριά και αρκετά παχιά με άχρηστα κουμπιά πλοήγησης και ένα από τα γνωστά κακής αισθητικής Android interfaces.
Συμπέρασμα: Αν το IT της εταιρίας σχεδίαζε ένα tablet, αυτό θα ήταν το Lenovo ThinkPad. 3.5 στα 5

3. HTC Hero S
Τα καλά: Η συσκευή “τρέχει” το Android Gingerbread και διαθέτει μια κάμερα 5-megapixel καθώς και την πιο νέα έκδοση του tc Sense.
Τα άσχημα: Τόσο η κάμερα όσο και η ποιότητα των κλήσεων χρίζει βελτίωσης. Για τα ίδια χρήματα ο ανταγωνισμός προσφέρει πιο γρήγορους επεξεργαστές αλλά και μνήμη.
Συμπέρασμα: Το HTC Hero S είναι μια καλή συσκευή Android. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλά δεν είναι και η ακριβότερη.
3.5 στα 5

4. Panasonic Lumix DMC-FZ150
Τα καλά: Ο φακός της, οι επιλογές των λειτουργιών της και η πολλή γρήγορη ανταπόκριση και χρήση της.
Τα άσχημα: Οι JPEG φωτογραφίες της μοιάζουν να έχουν περάσει πολλή επεξεργασία αν τις δεις σε μεγάλο μέγεθος.
Συμπέρασμα: Τόσο οι χομπίστες όσο και οι φίλοι της φωτογραφίας που θέλουν μια κάμερα με megazoom, που να τους δίνει και πολλές επιλογές άρα και έλεγχο θα πρέπει να εξετάσουν αυτή την επιλογή.
4 στα 5

5. Monoprice 8247
Τα καλά: Είναι ένα από τα πιο οικονομικά 5.1 speaker systems που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Διαθέτει 4 μικρά δυο κατευθύνσεων satellite speakers έτοιμα να μπουν στον τοίχο και ένα compact subwoofer. Και το καλύτερο; Ακούγεται αρκετά καλά (αρκεί να μην περιμένεις θαύματα).
Τα άσχημα: Τα ηχεία είναι πλαστικά και φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπαίνει καν σε σύγκριση με ανταγωνιστικά – αλλά πιο ακριβά – προϊόντα. Για παράδειγμα αν διαθέτεις καλύτερο budget τότε προτείνουμε ανεπιφύλακτα είτε τα Energy Take Classic 5.1 είτε τα Pioneer SP-PK21BS.
Συμπέρασμα: Το Monoprice 8247 πετυχαίνει το αδιανόητο: να προσφέρει ένα καλό 5.1 σύστημα για περίπου 100 ευρώ.
3.5 στα 5

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...