HomeUrbanitiesGauss | Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης της...

Gauss | Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης της club κουλτούρας ανοίγει στην Θεσσαλονίκη

Το Gauss ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 21 (περιοχή Βίλκα). Σε συνεργασία με την ομάδα Be Uncensored φιλοξενεί στο booth του τον βρετανό DJ και παραγωγό Shifted.

Φιλοδοξία του νέου χώρου είναι να αποτελέσει χώρο ελεύθερης έκφρασης της club κουλτούρας. Σκοπός του είναι να να την αναδείξει στην αληθινή και απλή της διάσταση. Θα ανοίγει τις πόρτες του μόνο όταν υπάρχει λόγος και κυρίως, για να φιλοξενεί καλεσμένους από ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Ένας ζωντανός οργανισμός που θα αντικατοπτρίζει συγκεκριμένη αισθητική, συγκεκριμένες αξίες αλλά και που θα εξελίσσεται βασιζόμενος πάνω τους.

Shifted
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Για να κατανοήσει κανείς πλήρως την παραγωγικότητα του Guy Alexander Brewer θα πρέπει να παρατηρήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε η καριέρα του. Οι ρίζες της χάνονται στις αρχές του 2000 όταν δημιούργησε τους Commix, ένα τρίο Drum n Bass. Το 2011, μετά από δεκάδες δισκογραφικές δουλειές και αφού σταδιακά είχε ολοκληρωθεί η καλλιτεχνική του μετάλλαξη, αφήνει μια για πάντα πίσω του την Drum n Bass και αφοσιώνεται στην techno. Το πρώτο του techno EP κυκλοφορεί στην Mote Evolver του Luke Slater και αμέσως αποσπά την προσοχή της techno κοινότητας. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Pacific Blue το Industry Part 1 & 2 με remixes από καλλιτέχνες της Sandwell District όπως ο Silent Servant και ο Rrose. Ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσει το δικό του label, την Avian, της οποίας ο πρώτος δίσκος παίζόταν για καιρό από τους κορυφαίους techno DJs του πλανήτη. Από τότε μετράει 2 άλμπουμ και δεκάδες EPs. Eμφανίσεις στο Boiler Room, Dommune, podcasts όπως αυτό του Resident Advisor αλλά και οι εμφανίσεις του στα καλύτερα club του κόσμου όπως το Berghain και το Fabric, απλά δείχνουν πόσο περιζήτητες είναι οι εμφανίσεις του. Με σκληρή, υπνωτική και πολλές φορές πειραματική techno, ανοίγει το Gauss όπως ακριβώς πρέπει: με μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική.



KBLS
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ο KBLS είναι ένας εκ των ιδρυτών της Be Uncensored, της ομάδας που έχει εισάγει ξανά την underground club κουλτούρα στη Θεσσαλονίκη. Όντας λάτρης του βινυλίου, μαζεύει δίσκους και παίζει μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν και μετακόμισε στη Γερμανία για σπουδές. Αρθρογραφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ταξιδιώτης του διαστήματος. Με διαρκή παρουσία σε όλα τα σημαντικά μαγαζιά και φεστιβάλ της Ελλάδας, βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του. Η δισκοθήκη του εκπλήσσει με το εύρος του φάσματος της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής που περιλαμβάνει, ενώ στο booth ξεχωρίζει για το πάθος και την ενέργειά του.



Rhyleb
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ο Rhyleb γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1989. Από νεαρή ηλικία άρχισε να συλλέγει δίσκους και να ακολουθεί την ηλεκτρονική club σκηνή της πόλης. Στην ηλικία των 15 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του DJing, ενώ είναι και αυτός ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας Be Uncensored. Ο ήχος του διαμορφώνεται από την Chicago house που είναι η μεγάλη του αδυναμία, την techno του Detroit και την acid, μέχρι την disco, την dub και την electro. Λάτρης του αναλογικού ήχου των drum machines και της προσωπικής επαφής που έχει ο κάθε DJ με τα αυλάκια του βινυλίου, τα sets του περιλαμβάνουν ένα μουσικό ταξίδι με βαριά κρουστά, παιχνιδιάρικες μπασογραμμές και sexy ατμόσφαιρες.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου

Gauss

Ανδρέου Γεωργίου 21

(περιοχή Βίλκα)

Περιορισμένη χωρητικότητα (350 εισιτήρια)

Τιμή προπώλησης: 10€

Τιμή εισόδου: 15€

Σημεία προπώλησης:

Coo Cafe Bar

Βασιλέως Ηρακλείου 4

Πλατεία Χρηματιστηρίου


Smoked Barbeque

Ναυαρίνου 7


Rusty Razors

Ναυαρίνου 2


Device One

Παύλου Μελά 38


Πάροδος

Βοσπόρου 42


Για οποιαδήποτε πληροφορία και για τους εκπροσώπους των media, τηλ. 2310254251 email: [email protected]

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...