HomeInterviewsΚωνσταντίνος Παυλίδης

Κωνσταντίνος Παυλίδης

O Κωνσταντίνος Παυλίδης ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με κατεύθυνση την Γλυπτική καθώς η απόδοση του όγκου σε τρίτη διάσταση  ήταν αυτό με το οποίο πάντοτε ήθελε να διαπραγματευτεί.
Το βασικό ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου αφορά τις ανησυχίες του σχετικά με τον χώρο ,το ανθρώπινο στοιχείο κα την μεταξύ τους σχέση.
Στα έργα του χρησιμοποιεί ως βάση την γλυπτική φλερτάροντας τις τρεις διαστάσεις και την αποδόμηση της μορφής.
Οι επιρροές του ουσιαστικά προήλθαν από τα κινήματα του Κυβισμού και του Κονστρουκτιβισμού. Τονίζει τα στοιχεία της κατασκευής, την ουσία και την γεωμετρική σχεδίασή τους.
Αυτό το διάστημα πειραματίζεται με Light Installations καθώς η ιδέα της μορφής σε κάτι άυλο και η χαλιναγώγηση της είναι κάτι το άκρως ενδιαφέρων και συναρπαστικό.

«Με φοβίζει στο σήμερα το ότι προσπαθούν να κάνουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και στο αύριο αν τελικά θα το καταφέρουν .Οι άμυνες για να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι απλές. Κλείνεις την τηλεόραση και δημιουργείς τις δικές σου εικόνες.»

Related stories