HomeInterviewsΑλέξανδρος Τουλιόπουλος

Αλέξανδρος Τουλιόπουλος

Ο Αλέξανδρος Τουλιόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Π.Α.Μ.Α.Κ και ζωγραφική πάνω σε υφάσματα στο Saint Martin’s College του Λονδίνου. Από το 2009 είναι φοιτητής στο Α.Π.Θ. Τμήμα Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών με καθηγητή τον Ι. Φωκά.

Στο έργο του διαπραγματεύεται ψήγματα της πραγματικότητας και τα αντιπαραθέτει με στοιχεία της ιστορίας. Μέσα στις αντιφάσεις που παρουσιάζονται, αναζητεί την ειδοποιό διαφορά, την λεπτομέρεια που οδηγεί στην προσωπική αλήθεια και σε ένα σχόλιο που έχει ως στόχο τις κοινωνικές δομές και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

“Με φοβίζει αυτό που θα περάσω μόνος μου. Ότι θα περάσουμε όλοι μαζί, θα μας ενώσει αναπόφευκτα. Η τέχνη παρατηρεί την ζωή και παίρνει θέση, προτείνοντας μια υποψία ενός νέου τρόπου αντίληψης. Η τέχνη δεν παραμένει αδιάφορη απέναντι στην ζωή αλλά είναι μέρος της. Η θέση μου βρίσκεται εκεί και η έκφραση των απόψεων μου γίνεται μέσω του έργου.”

Συμμετοχές σε Ομαδικές εκθέσεις: Κόδρα Fresh, Transform (Βαλκάνιαδα), Biennial Νέων καλλιτεχνών ΜΙΕΤ, Μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας, Μουσείο «Βάσω Γ. Κατράκη», Βελλίδιο, Τint gallery.

Σημείωση: Τα υλικά μου είναι καλαμάκια και κερί.

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...