HomeInterviewsΚανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο στο Groopio.com!

Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο στο Groopio.com!

Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών στην Ελλάδα είναι εδώ.

Έχεις βρει το επόμενο μεγάλο σου project, αλλά δεν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά; Κάνε την ιδέα σου πράξη, δημιουργώντας μια ελκυστική καμπάνια και μάζεψε τα χρήματα που σου χρειάζονται για να την υλοποιήσεις γρήγορα και με ασφάλεια. Μουσικοί, ζωγράφοι και σκηνοθέτες, εφευρέτες ή επιχειρηματίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα έχουν το δικό τους βήμα στο Groopio!
Βρες το project που σου ταιριάζει, γίνε «groοpie» του και βγες κερδισμένος!
Ανακάλυψε τις ιδέες που αξίζουν, υποστήριξέ τες οικονομικά και μοιράσου τη συναρπαστική εμπειρία της υλοποίησης τους. Σε αντάλλαγμα, θα λάβεις μοναδικά προνόμια από τους δημιουργούς τους! Ένα πολύ μικρό ποσό από πολλούς είναι μια σημαντική βοήθεια για έναν.

Καλωσήρθες στον κόσμο της διαδικτυακής συνεργασίας του Groopio.com!»
 
O “ε” μίλησε με τον Ειρηναίο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Αναγνώστου,δύο εκ των τριών δημιουργών του groopio.com και μας αποκάλυψαν τα πάντα γύρω από το πρωτότυπο αυτό project!

Πώς λέγεται το εγχείρημα σας, ποιά είναι η δομή του και από πότε έχει ξεκινήσει.?
Από τις αρχές Μαΐου όπου και ξεκίνησε επίσημα έχουμε και στην Ελλάδα την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών, το Groopio.com, το οποίο είναι ανοιχτό σε κάθε είδους καμπάνια, είτε επιχειρηματική, είτε καλλιτεχνική, ή κάποιας ΜΚΟ ή φιλανθρωπικού ιδρύματος. Φτιάχνεις μια καμπάνια για το project που θες να χρηματοδοτήσεις, ορίζεις το ποσό που θες να συγκεντρώσεις, θέτεις ένα χρονικό όριο, και μέσα σε αυτό εάν έχει συμπληρωθεί το ποσό που ζητάς από υποστηρικτές- χορηγούς, που μας αρέσει να τους αποκαλούμε «groupies» μπορείς να το αποδεσμεύσεις.

Με αυτή την προσπάθεια επιδιώκουμε να δώσουμε βήμα σε κάθε πρωτότυπη ιδέα, όσο ασήμαντη ή μεγαλεπήβολη κι αν φαντάζει, και χάρη στις μικρές χορηγίες των χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου να γίνει πραγματικότητα.

Η γενικότερη επαγγελματική σας δραστηριότητα?
Είμαστε και οι τρεις αρκετά δραστήριοι, και ασχολούμαστε και με άλλες δραστηριότητες, 2 από εμάς «τρέχουν» το ΤΩΡΑ Κ44 στο Γκάζι και γενικά μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια project αλλά αυτήν την περίοδο δίνουμε όλη μας την ενέργεια μας στο Groopio.com.

Υπάρχει επιχειρηματική δράση με την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε?
Tο crowd funding ή αλλιώς «χρηματοδότηση από το πλήθος» είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στη βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου και θα έλεγα ότι βοήθα τις επιχειρηματικές δράσεις σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, κατά την οποία ελλείπει η κρατική χρηματοδότηση και το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν εμπιστεύεται εύκολα σε πρωτότυπες ιδέες κεφάλαια. Η λογική του crowd funding μπορεί να βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Άλλωστε, ένα πολύ μικρό ποσό από πολλούς αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για έναν.

Πώς μπορεί κανείς να συμμετέχει?
Κάθε πιθανός groopie καλείται να επιλέξει το project που του αρέσει και θα ήθελε να βοηθήσει, να δει την ανταλλακτική του πυραμίδα και βάση αυτής αλλά και του διαθέσιμου budget του να αποφασίσει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει. Να τα δεσμεύσει μέχρι την λήξη της καμπάνιας και τότε ή να πάρει αυτό που είχε διαλέξει από την ανταλλακτική πυραμίδα -εάν η καμπανιά φτάσει τον στόχο- της ή να πάρει πίσω το ποσό που είχε βάλει -γιατί η καμπάνια δεν ήταν επιτυχής.

Η ανταλλακτική συνεργασία έχει να κάνει και λίγο με το πρόσταγμα των καιρών που μας θέλουν να δουλεύουμε πιο ομαδικά?
Όποτε έχουμε λειτουργήσει ομαδικά έχουμε κάνει θαύματα,, νομίζω πρέπει να ξεφύγουμε από τον ατομικισμό που μας χαρακτηρίζει σαν λαό και να αρχίσουμε όλοι να λειτουργούμε για το σύνολο και το κοινό καλό. Νομίζω ότι πλέον μόνο μέσω τις συνεργασίας σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας μας μπορούμε να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο.

Σε πείσμα των καταστάσεων όχι μόνο δεν εγκαταλείψατε τη χώρα αλλά ξεκινάτε και κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Τι σας κρατάει εδώ?
Τα πάντα μας κρατάνε εδώ, εδώ είναι το σπίτι μας, Στόχος μας είναι, μέσω του groopio.com να δουν σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί δημιουργικοί άνθρωποι με υπέροχες καινοτόμες ιδέες που αξίζουν να βοηθηθούν και ότι δεν είμαστε μόνο δημόσιοι υπάλληλοι.

Είναι πρόσφορο το έδαφος για να «πουλήσετε» την ιδέα σας?
Δεν το έχουμε ψάξει ακόμα γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος μας…αλλά ποτέ μην λες ποτέ.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...