HomeInterviews12ος πίθηκος

12ος πίθηκος

Η μελωδία, ο στίχος, οι πράξεις μας?…Τι είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει κοντά στην ουσία του πράγματος?
Η μελωδία επηρεάζει το συναίσθημα, ο στίχος το μυαλό και κατά συνέπεια και το συναίσθημα. Οι πράξεις μας είναι αυτές που μιλάνε για μας. Δείχνουν τι είναι ο καθένας μας, οπότε αν τα συνδυάσεις και τα τρία, θα έρθεις κοντά στην δική μου ουσία.

Έχεις επιρροή σε νέα παιδιά κυρίως, αυτό σε επιφορτίζει με περισσότερη ευθύνη στον τρόπο που σκέφτεσαι και στους στίχους που εν τέλει γράφεις?
Πρώτα απ’ όλα θέλω να τονίσω πως δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρότυπο για τις νεαρές ηλικίες. Από κει και πέρα είτε το θέλω είτε όχι αυτό είναι πιθανό να συμβεί, οπότε φυσικά και νοιώθω ευθύνη για ότι γράφω. Ο λόγος μου έχει δύναμη στο Ελληνικό κοινό, αποτέλεσμα αυτού είναι να έχω και μεγαλύτερη ευθύνη αλλά απέναντι σε όλους, όχι μόνο στις νεαρές ηλικίες. Βέβαια τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τα συναισθήματα, τις απόψεις μου, τον τρόπο σκέψης και την στάση ζωής μου. Δε ζητάω από κανέναν να τα δεχθεί με το ζόρι. Άλλο να επηρεάζεται κανείς και άλλο να μιμείται. Πιστεύω πως καθένας πρέπει να έχει πρότυπο τον εαυτό του και να προσπαθεί να τον κάνει καλύτερο.

Ήσουν στον Καναδά για live.Πώς ήταν το ταξίδι -Έχουμε κοινά στη νοοτροπία μας και στην κουλτούρα μας?
Ένα κοινό χαρακτηριστικό μας είναι η φιλοξενία. Μου φέρθηκαν άψογα. Δε νομίζω όμως πως έχουμε άλλα κοινά στοιχεία. Εμείς εδώ είμαστε Βαλκάνια. Εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Το ταξίδι ήταν τρομερό, μοναδική εμπειρία το Live, να είσαι στην άλλη άκρη του κόσμου κι από κάτω άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων να τα σπάνε με την μουσική σου.

Θεσσαλονίκη, επιμένεις να παραμένεις εδώ.
Η Θεσσαλονίκη είναι το μέρος που μεγάλωσα, είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η ζωή μου, οι αναμνήσεις (οι καλύτερες και οι χειρότερες). Φυσικά επιλέγω Θεσσαλονίκη. Δε θα ήθελα να ζήσω σε κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα, αν θα επέλεγα να φύγω κάποια στιγμή, θα πήγαινα κάπου στο εξωτερικό. Η πόλη μας θα μπορούσε να είναι πολύ πιο όμορφη, ας είναι όμως καλά όλοι αυτοί οι στενόμυαλοι δήμαρχοι και ιθύνοντες που δημιούργησαν μια πόλη γεμάτη τσιμέντα και τη γέμισαν με γραφικά αγάλματα πολιτικών.

Σε τι φάση της ζωής σου είσαι?
Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Βλέπω το όνειρο μου να γίνεται πραγματικότητα, ζω στιγμές τόσο δυνατές και έντονες που δεν πίστευα πως θα υπάρξουν στη ζωή μου. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα προβλήματα καθένας από μας κουβαλάει τα δικά του. Κάθε πρόβλημα που καταφέρνουμε να λύσουμε όμως μας κάνει πιο δυνατούς. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι!

Έχεις κάποιες βασικές αρχές στην επαγγελματική αλλά και προσωπική σου πορεία που δεν τις παραβιάζεις?
Πάνω απ’ όλα θέλω να είμαι ο εαυτός μου, αν αυτό για κάποιον λόγο πάψει να ισχύει πιστεύω πως τίποτα δε θα πάει καλά στη ζωή μου. Δεν ενοχλώ όποιον δεν μ’ ενοχλεί, σέβομαι όποιον με σέβεται, είμαι πάντα ειλικρινής με τους ανθρώπους που έχω μπροστά μου και θέλω να είναι αληθινοί. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που άλλο δείχνουν, άλλο λένε και άλλο τελικά είναι. Αν μου κάνεις ένα καλό θα πάρεις πίσω δέκα, το κακό θα το βρεις μπροστά σου, η εκδίκηση βέβαια δεν είναι λύση. Άλλωστε αργά ή γρήγορα όλοι πληρώνουμε τα λάθη μας.

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει και για όλη την αγάπη που παίρνω. Επίσης ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ οφείλω στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου από την πρώτη μέρα – ξέρουν αυτοί!
Τα καλύτερα έρχονται. Υγεία και δύναμη σε όλους!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...