HomeInterviewsΟμάδα e-ART

Ομάδα e-ART

Η εικαστική ομάδα e-ART αποτελείται από φοιτητές και απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών. Διαφορετικοί καλλιτέχνες συνεργάζονται μεταξύ τους με κοινό στόχο την επικοινωνία και τις εικαστικές δράσεις μέσα στο χώρο της τέχνης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα δημιουργήθηκε με αφορμή την συμμετοχή της, στα πλαίσια των περσινών Δημητρίων συμμετέχοντας με το project STREET FEST, το οποίο φιλοξενούσε διάφορες εικαστικές δράσεις στους δρόμους της Βαλαωρίτου και μια έκθεση ζωγραφικής.

Μέσα στο χρόνο που πέρασε συνεργάστηκε με άλλες εικαστικές και εθελοντικές ομάδες αλλά και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (Unesco Youth Club Thessaloniki, Parallaxi, Thessaloniki – EYC 2014, Χ.Α.Ν.Θ, Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής) Η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις της Biennale Μεσογείου Νέων Καλλιτεχνών : “SYMBIOSIS”, με μια έκθεση που είχε τίτλο «Συμβίωση στο σήμερα (Που ζεις?)» και που φιλοξένησε 11 καλλιτέχνες με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης στο κτίριο της παλιάς Στοάς Μαλακοπής ήταν μια ευκαιρία για 'μας να έρθουμε σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την τέχνη-έκφραση ιδεών.

Θεωρούμε την e-Art μια σημαντική ευκαιρία για να έρθουμε σε επικοινωνία με άλλες καλλιτεχνικές ομάδες, πρόσωπα, φορείς της τέχνης που έχουν κοινό στόχο και ενδιαφέρον να εκφράσουν μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες την ιδέα τους. Η e-ART είναι μια ανοιχτή ομάδα προς ανθρώπους που έχουν θέλησή και ενδιαφέρον να εκφράσουν ιδέες και νέες προτάσεις και κυρίως που έχουν ομαδικότητα να τελειοποιήσουν τα project .

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...

Η Μαρία είναι η χαμογελαστή διακοσμήτρια που ξέρει πώς να κάνει κάθε χώρο όμορφο

Φωτογραφίες: Mαρία Ευσταθιάδου Έχει σχεδιάσει μαγαζιά και έχει διακοσμήσει πολλά...

Ο Νίκος Ιωσήφ έφτιαξε την προίκα του κάνοντάς την έργο τέχνης

Η ατομική έκθεση του Νίκου Ιωσήφ, με θέμα «Η...