HomeMind the artΘέατροΕλένη Κοκκίδου

Ελένη Κοκκίδου

“Στην σκηνή αισθάνομαι πιο ολόκληρη”

Αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της τελευταίας διετίας. Για την Ελένη Κοκκίδου, που βρίσκεται μόνη επί σκηνής “Η Γυναίκα της Πάτρας” λέγεται ότι αποτελεί έναν ρόλο ζωής. Το έργο είναι ένας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Η Ε. Κόκκιδου μίλησε στον Εξώστη για τη ζωή της με την Πανωραία και όχι μόνο…

Ε: Συνεχίζετε λοιπόν να ζείτε με την Πανωραία. Τι ψάχνατε σε έναν τέτοιο ρόλο μετά από τόσες παραστάσεις;
Α: Η Πανωραία είμαι εγώ, όπως και κάθε ρόλος άλλωστε. Ποσό μάλλον ένας τόσο αυθεντικός άνθρωπος. Όσο υπάρχω λοιπόν, ζει κι αυτή μαζί μου. Θα έλεγα ότι πάμε χέρι-χέρι, ότι μεγαλώνω κι εγώ μαζί της, και ότι αυτό το ταξίδι θα κρατήσει για πάντα.

Ε: Η Πανωραία δεν είναι βαρύ φορτίο για την επόμενη επιλογή Α: Βεβαίως ο πήχης για μένα έχει ανεβεί ακόμα πιο ψηλά και αυτό μου δίνει ευθύνη, αλλά και δυνατότητα να ανελιχτώ ακόμα περισσότερο. Θέλω ότι κάνω να με μεγαλώνει, να με ταξιδεύει σε καινούργιες περιοχές, να μου δίνει πάντα την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς.

Ε: Το να είστε στη σκηνή μόνη για τις ανάγκες ενός μονολόγου είναι περισσότερο απόλαυση ή ευθύνη?
Α: Και τα δυο. Στην συγκεκριμένη φάση, έχοντας πια αρκετά χρονιά πείρα στη σκηνή, υπερισχύει το δεύτερο. Άλλωστε ο ρόλος αυτός είναι εξομολογητικός, και με οδηγεί κάθε φόρα σε μια κάθαρση. Νοιώθω ότι δίνομαι στον θεατή, ότι γίνομαι εκείνη την στιγμή ο άνθρωπος του.

Ε: Αισθάνεστε καλύτερα πάνω στη σκηνή απ' ό,τι κάτω;
Α: Στη σκηνή αισθάνομαι πιο ολόκληρη. Είναι σαν να επιστρατεύονται όλες οι αισθήσεις, η ύπαρξη σου εκείνες τις στιγμές αποκτάει μια άλλη πυκνότητα, δεν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος όπως τον βιώνεις στην πραγματική ζωή, και γεννιέται μια τέταρτη διάσταση, η επικοινωνία με τον θεατή.

Ε: Κινηματογραφικά έχετε λίγες αλλά αρκετά έντονες ερμηνείες(πχ Σπιρτόκουτο, Πίσω Πόρτα). Προσεχώς περιμένουμε να σας δούμε στο Τανγκό των Χριστουγέννων. Πείτε μας δυο λόγια για τη συμμετοχή σας σε αυτή την ταινία
Α: Είναι μια πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά, με πολύ καλές ερμηνείες και μια εξαιρετική συνεργασία με τον σκηνοθέτη Νίκο Κουτελιδάκη. Παίζω τον ρολό της οικονόμου του Γιάννη Μπέζου, έναν ρολό μικρό μεν, αλλά που μου έδωσε μεγάλη χαρά.

Info: Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς, Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου,
Σκηνικά – Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου
Θέατρο Σοφούλη, (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη) Κυριακή στις 18:00, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Εισιτήρια:15 και 12 φοιτητικό, Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925

Related stories

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....

Οριακά πέρασε τη βάση η καθαριότητα, τα ΜΜΜ και η εικόνα της πόλης από τους επισκέπτες της

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έθεσαν τον πήχη...

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...