Editorial

Από τη μια έχεις να αντιμετωπίσεις τα τέρατα της καθημερινότητας, αυτά που σου τρώνε ό,τι ωραίο έχεις να θυμάσαι στην επόμενή σου ζωή. Κι από την άλλη, ν’ αγαπήσεις από την αρχή τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τον άνθρωπό σου, την ανεργία σου, την κακή σου τύχη, τις ευκαιρίες σου. Ανοίγοντας το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε πως η ζωή είναι εκεί έξω. Στα ωραία και φωτεινά πράγματα που κρατάνε αυτή την πόλη ακόμα ζωντανή.

Γι’ αυτά (και για τα άλλα: έχει κι άλλα) θα κουβεντιάσουμε μαζί σας το Σαββατοκύριακο αυτό, στον Εξώστη, στα πλαίσια του Creative Walk. Θα μοιραστούμε μαζί σας τη διαδικασία της έκδοσης του τεύχους, τη γραφιστική απόδοση των λέξεων, την ερωτική σχέση του χαρτιού με τον τυπογράφο του, την αμοιβαία έλξη που αναπτύσσεται ανάμεσα στον συντάκτη και τον αναγνώστη. Θα μιλήσουμε για νέες ιδέες και δικές σας προτάσεις, θα καταλήξουμε από κοινού πώς το να δημιουργείς είναι συλλογική υπόθεση — και… και έχουμε ανάγκη όσο ποτέ ο ένας τον άλλον.

Στο χώρο, λοιπόν, όπου οι ιδέες αποτυπώνονται σ’ ένα πρόχειρο χαρτί, μεταφέρονται με μολύβι στο πληκτρολόγιο κι από κει κυκλοφορούν μέσω mail σε όλη την ομάδα για να φτάσουν στα χέρια σας, εκεί θα σας περιμένουμε: στην οδό Τύπου, μέσα στη στοά, για ν’ αγκαλιάσουμε κι αυτόν το χειμώνα με ένα σύνθημα: «Είμαστε αυτό που κάνουμε για ν’ αλλάξουμε αυτό που είμαστε».

 Καλό Creative Walk!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...