Editorial

Οι αποτυχίες, όπως μας δίδαξε ο χρόνος, χρεώνονται μαζικά σε όλους. Τον τελευταίο, δε, καιρό διαβάσαμε, ακούσαμε, κατηγορηθήκαμε, συλλογιστήκαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας και καταλήξαμε, καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί, πως βάλαμε άπαντες το χεράκι μας για να φτάσουμε σ’ έναν πάτο πολύ πιο βαθύ απ’ ό,τι υπολογίζαμε. Πολύ πιο βαθύ, και ακόμη άγνωστο και ανεξερεύνητο. Όλα καλά λοιπόν με τις αποτυχίες: τις αναλάβαμε και τις αποδεχτήκαμε, όπως πρέπει να κάνει κάθε υγιής κοινωνία. Τι γίνεται όμως με τις επιτυχίες; Θέλετε κι αυτές να τις χρεωθού με όλοι μαζί;
Μέσα σε λίγους μήνες, οι δέκα άνθρωποι που ξεκίνησαν την ιστορία που λέγεται «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» μας έπεισαν πως όλα γίνονται, αρκεί να μάθεις να δουλεύεις συλλο γικά (κάτι που χρόνια τώρα είχαμε ξεχάσει). Χρόνος λίγος, φωνές πολλές, οικονομικοί πόροι μηδενικοί, ιδέες ατελείωτες, εκνευρισμός, γέλια και πολύ-πολύ ξενύχτι (κυρίως για τους βασικούς συντελεστές). Ολοκληρώθηκε η πρόταση, στήθηκε το πάρτι γνω ριμίας, έφυγε η αίτηση στην Πορτογαλία — και να ’μαστε εδώ, τώρα, με τον τίτλο αγκαζέ.
Το από δω και πέρα; Σε όσους ζητάνε να σταματήσουν οι πανηγυ ρισμοί, το σίγουρο είναι πως θα το πανηγυρίζουμε όσο θέλουμε κι όσο ακόμα γουστάρουμε να το κάνουμε (δε βρισκόμαστε στ’ αποδυτήρια). Σε όσους πάλι αναρωτιούνται ποιες είναι οι επιχειρηματικές κινήσεις που θα γίνουν, αυτό θ’ αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά βήμα-βήμα (ας μας επιτραπούν και τα λάθη — τόσα και τόσα δικά τους χρεωθήκαμε).
Και με όλους αυτούς που κοιτούσαν το όλο εγχείρημα με καχυποψία (κι ακόμα πολλοί το κοιτάνε), τι γίνεται; Όπως κάθε υγιής κοινωνία, χρεωνόμαστε και την επιτυχία μαζί τους. Γιατί από μι ζέρια χορτάσαμε.
Συγχαρητήρια σε όλους μας λοιπόν! Μαζί τα καταφέραμε.

Related stories

Ο ιδρυτής των Cult Battles ετοιμάζει το απόλυτο 80s party

Ο θεματοφύλακας της νοσταλγίας των 80s ετοιμάζει το απόλυτο...

10 λόγοι για να είμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων που ξεκινάει σήμερα!

Οι διοργανωτές, Νικόλας Μαραγκόπουλος και Δόμνα Χουρναζίδου (εταιρεία θεάτρου...

Το αστικό καφενείο που κρατά ζωντανή την παλιά, καλή Θεσσαλονίκη

Το Youkali είναι το κλασσικό, αστικό καφενείο – μεζεδοπωλείο...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε...

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 20 δρόμοι για τον Μαραθώνιο – Αναλυτικά οδοί και ώρες

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του διεθνούς μαραθωνίου...