HomeUrbanitiesEστιατόρια με αυλή για τις μέρες με...

Eστιατόρια με αυλή για τις μέρες με ήλιο

της Δάφνης Τσάρτσαρου

Ψάχνεις συνεχώς με την παρέα σου ή το σύντροφό σου νέα στέκια για φαγητό και μουχαμπέτι, από αυτά που τα χτυπάει ο ήλιος και σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση και νέες, υπέροχες γεύσεις. Ο Εξώστης προτείνει 5 μαγαζάκια με όμορφες αυλές που μπορείς να απολαύσεις ποιοτικά πιάτα και να χαρείς τις στιγμές με την παρέα σου.

Φωτογραφία

Αναντάμ Παπαντάμ

Ακόμα ένα εστιατόριο με …ιστορία, αφού φιλοξενείται στην περιοχή από το 1963, όταν πρωτοάνοιξε η επιχείρηση. Διατηρεί ακόμα την άιγλη του παρελθόντος, ενώ είναι παράλληλα εκσυγχρονισμένο και σερβίρει απίθανες γεύσεις. Η όμορφη αυλίτσα του είναι εξαιρετική επιλογή για μεσημέρι με ήλιο, αλλά και για ρομαντικές βραδιές όταν ο καιρός είναι ζεστός. (Πολυτεχνείου 13, Πυλαία)

Γιασεμί: Τα άνθη του ευωδιάζουν όλη τη γειτονιά της ΤσόπελαΓιασεμί
Ήρθε πάλι η εποχή για το γλυκό “Γιασεμί” κοντά στην παραλία. Το μικροσκοπικό, πολύχρωμο μεζεδοπωλείο με ξεχωριστές γεύσεις και τραπεζάκια στο χώρο μπροστά, που σε φιλοξενεί πάντα με χαμόγελο και πρωτότυπα πιάτα, για να βάλεις χρώμα και κέφι στη μέρα σου.(Τσόπελα 4, Κέντρο)

Μαγική Αυλή στο εντευκτήριο του Απόλλωνα
Στην περιοχή της Καλαμαριάς, υπάρχει ένα εστιατόριο διαφορετικό από τα άλλα. Ένας χώρος με ιστορική σημασία, μιας και κάποτε φιλοξενούσε τα αποδυτήρια της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τώρα, θα βρεις εκεί τη “Μαγική Αυλή”, μια καταπράσινη έκταση με τραπεζάκια που φιλοξενούν φίλους και οικογένειες με παιδιά, για να διασκεδάσουν και να γευτούν νοστιμιές στις καλύτερες τιμές.
(Σουρμένων 91, Καλαμαριά)

Cin Cin | biscotto
Cin Cin
“Τσιν-τσιν, γλυκό κρασί με κερνάς εσύ …”. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην αγαπημένη Ικτίνου, θα βρεις το νεοκλασικό που φιλοξενεί το Cin Cin, που εκτός από όμορφο εσωτερικό έχει και υπέροχη αυλή με τέλεια διακόσμηση και νόστιμες προτάσεις για φαγητό όλες τις ώρες της μέρας.
(Ικτίνου 22, Κέντρο)

Πόρτα Ανοιχτή, Θεσσαλονίκη - Κριτικές εστιατορίων - TripadvisorΠόρτα Ανοιχτή
Στα δυτικά της πόλης μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η “Πόρτα Ανοιχτή”. Φιλοξενείται σε υπέροχο, παλιό αρχοντικό και διαθέτει πανέμορφη αυλή και εξαιρετικε΄ς προτάσεις για φαγητό, καθώς και εμπνευσμένα κοκτέιλ και λίστα κρασιών.
Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη (Μονή Λαζαριστών)

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...