Kid Flicks

Καρδιά γεμάτη χρυσάφι

Ακούγοντας τον δίσκο του 23αχρονου Kid Flicks -κατά κόσμον Νίκου Δερβίση-, «Hearts of Gold» (Inner Ear), για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, οι εικόνες που σχηματίζω εκεί που ζουν και αναπνέουν στη δύση, ξαφνικά χάνονται και ξαναβρίσκονται κάπου ανάμεσα στην Καραϊβική και την Μέση Ανατολή. Σα να να έχω μπροστά μου την εικόνα ενός Βεδουίνου που προσπαθεί να παίξει…γιοκαλίλι. Και αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό

Καταρχήν το Kid Flicks προκύπτει από το «flicks» που σημαίνει «στιγμιότυπα» και μπορεί να μεταφραστεί και ως ταινίες, όποτε έχει διπλό μήνυμα. 

Σίγουρα έχω επηρεαστεί πέρα από μοντέρνους δυτικούς ήχους αλλά και από Calypso, Ινδική μουσική, Tropicalia, afro-beat
και φυσικά από ελληνική παραδοσιακή ρεμπέτικη μουσική. Πάντως για γιουκαλίλι που μου είπες η αλήθεια είναι ότι, δεν υπάρχει…ίχνος από γιουκαλίλι στο δίσκο αν και έχουν ξαναγράψει για μένα ότι έχω στα κομμάτια μου.

Η αγγλική γλώσσα είναι ο τρόπος που μου βγαίνει να γράψω. Εχω δοκιμάσει και ελληνικούς άλλα δε μου βγήκε. Η αγγλική γλώσσα είναι πιο ξερή και πιο άψυχη, όποτε όταν χρησιμοποιώ αυτόματη γραφή βγαίνει κάτι κάλο πολλές φόρες, ενώ στα ελληνικά αν κάνω το ίδιο, αυτά που γράφω μοιάζουν με κακίστη αντιγραφή του Αντρέα Εμπειρικού. 

Έχω επηρεαστεί μεταξύ άλλων και από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη ως προς την ζεστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα που μου βγάζει αυτός και οι στίχοι του. Μου θυμίζουν γλυκές εποχές που δεν έζησα ποτέ και τον άκουγα από πολύ μικρός.

Η γραφιστική λειτουργεί ως μέσο βιοπορισμού και ταυτόχρονα ως γνησία καλλιτεχνική έκφραση, που ακόμη και αν δε σου αρέσει το project που σου ζητούν να κάνεις, τότε τα λεφτά είναι αυτά που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Επίσης, ένας κάλος σκηνοθέτης είναι και κάλος λογοτέχνης και κάλος φωτογράφος αν το θέλει. Συνεπώς ως απόφοιτος γραφιστικής (που αυτό δε σημαίνει τίποτα, θεωρώ πολύ πιο σημαντική σπουδή την τριβή με το αντικείμενο, επικοινωνία με ανθρώπους του χώρου, τις εκθέσεις και το Internet) κινούμαι και σε άλλους εικαστικούς χώρους, άλλα πάντα πρέπει να έχεις και κάτι σταθερό για να σου δίνει χρήματα κι αν δε βρεις κάτι να σ αρέσει, τουλάχιστον ας μην είναι κουραστικό για να έχεις χρόνο να κανείς τα δικά σου πράγματα.

Τα μελλοντικά μου σχέδια όσον άφορα το Kid Flicks είναι τα πολλά
live και η ολοκλήρωση ενός δευτέρου δίσκου. Οσον άφορα τα εικαστικά πολλά και διάφορα άλλα δε θέλω να μιλώ για κάτι αν δεν είναι είτε τελειωμένο είναι προς το τέλος του!


Αρχικά στο εξώφυλλο του «Hearts of Gold» δεν υπάρχει πουθενά τούρτα! Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Είναι δυο σκισμένα χαρτιά, το ένα από φάκελο ταχυδρόμου και το background του εξώφυλλου με τις μουτζούρες ήταν η παλέτα για τις πίσω μουτζούρες, στο οπισθόφυλλο. Τα πρόσωπα είναι παρμένα από γρήγορα σκίτσα που έκανα μιλώντας στο τηλέφωνο.

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...