HomeΘέματαΔείτε το Creativity For.th.!

Δείτε το Creativity For.th.!


Το CREATIVE WALK είναι ένας δημιουργικός περίπατος στην καρδιά της δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που έχει ως στόχο να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό της πόλης την τοπική δημιουργική παραγωγή από το χώρο των εικαστικών, των εφαρμοσμένων και των παραστατικών τεχνών.

 

Το CREATIVE WALK είναι δύο μέρες γεμάτες δημιουργία, έμπνευση, καινοτομία, πληροφόρηση, συνεργασία, συναντήσεις, συζητήσεις και διασκέδαση.

 

60+ στούντιο, ατελιέ, δημιουργικά γραφεία, χώροι δημιουργικής δραστηριότητας και δημιουργικές επιχειρήσεις που εδράζονται στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Εμπορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, ανοίγουν τις πόρτες τους και παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό, τη δουλειά τους, συζητώντας μαζί του και απαντώντας στις ερωτήσεις του.

 

Το CREATIVE WALK καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Εμπορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης που ορίζεται από τις οδούς Ε. Βενιζέλου, Ναυάρχου Κουντουριώτη, 28η Οκτωβρίου, Καραολή & Δημητρίου των Κυπρίων, Ολύμπου. Το CREATIVE WALK επικεντρώνει στη συγκεκριμένη περιοχή γιατί εκεί συγκεντρώνεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός δημιουργών: designers, γραφίστες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι, καλλιτέχνες, web-designers, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, performer, χορευτές, μουσικοί, studio ηχογράφησης, συναυλιακοί χώροι, media, εργαστήρια, τυπογραφεία, εκθεσιακοί χώροι, project-spaces, co-working spaces, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.

 

Η συγκέντρωση δημιουργών σε συνδυασμό με την ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής από νέους ανθρώπων που είναι απαραίτητοι για την κατανάλωση μουσικής, κινηματογράφου, θεάτρου, χορού, media, μόδας, τέχνης, design, αρχιτεκτονικής κλπ καθιστά το CREATIVE WALK ουσιαστικό εργαλείο για την ανάδειξη της δημιουργίας ως δυναμική συνιστώσα στη διαμόρφωση μίας νέας βιώσιμης ταυτότητας για την περιοχή που δεν εξαντλείται μόνο στην νυχτερινή διασκέδαση.

 

Το CREATIVE WALK απευθύνεται ταυτόχρονα στο ευρύ και στο εξειδικευμένο κοινό της πόλης, στους αναγνωρισμένους αλλά και στους ανερχόμενους δημιουργούς.

 

Το CREATIVE WALK:

εκπαιδεύει το ευρύτερο κοινό αλλά και τον εξειδικευμένο επισκέπτη μέσα από την πληροφόρηση, τη συμμετοχή, τη διάδραση, το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

παρέχει ένα πανόραμα της πολυσυλλεκτικότητας της εικαστικής και εφαρμοσμένης δημιουργίας, στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

αναδεικνύει το εύρος, την κλίμακα και τη δυναμική της δημιουργικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη.

ενισχύει την προσβασιμότητα στους χώρους δημιουργίας εστιάζοντας στις «πηγές» της παραγωγικής διαδικασίας.

δημιουργεί τους όρους ώστε η απλή επίσκεψη, να μετατραπεί σε εκτεταμένη συνάντηση, και ενδεχομένως σε διευρυμένη συνεργασία προκειμένου να προκύψουν νέες συνέργειες μεταξύ του δημιουργικού και του επιχειρηματικού κόσμου.

καταγράφει την ουσιαστική συμμετοχή της δημιουργίας στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

 

Το CREATIVE WALK αποτελεί προάγγελο του CREATIVITY FOR.TH που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2013. Στόχος των πολλαπλών δράσεων του CREATIVITY FOR.TH είναι η ενίσχυση της δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. To CREATIVITY FOR.TH απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, τη γνώση και την καινοτομία ως κινητήριες δυνάμεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.  Μέσα από μία σειρά δράσεων, συνεργιών, εργαλείων, εφαρμογών και στρατηγικών το CREATIVITY FOR.TH αναδεικνύει το ρόλο που παίζει η δημιουργία στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

 

Το CREATIVE WALK, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου 2012. Το κοινό της πόλης θα μπορεί να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας των δημιουργών κάθε μέρα από τις 12:00 – 20:00.

 

Οι δημιουργοί θα έχουν ετοιμάσει παρουσιάσεις της δουλειάς τους, επικοινωνιακό υλικό και θα έχουν διαμορφώσει τους χώρους τους για να υποδεχθούν τους επισκέπτες με διαφορετικό τρόπο.

 

Επίσης, έχει γίνει συνεννόηση με χώρους που φιλοξενούν εκθέσεις, συναυλίες και γεγονότα έτσι ώστε να προγραμματίσουν ειδικές δράσεις για τις δύο μέρες του CREATIVE WALK. Όπως επίσης και με  café/bar της περιοχής για να προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους επιδεικνύουν το χάρτη του CREATIVE WALK.

 

Προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα στηθεί σε υπάρχοντα χώρο του CREATIVITY FOR.TH ένα ενημερωτικό Info-Point το οποίο θα αποτελεί και το σημείο εκκίνησης για το CREATIVE WALK. Στο Info-Point κάθε επισκέπτης θα:

προμηθεύεται τον ειδικό χάρτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

συμβουλεύεται το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τις διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές προκειμένου να διαμορφώσει την δική του προσωπική διαδρομή.

ξεκουράζεται σε έναν ειδικό χώρο στάσης και χαλάρωσης σχεδιασμένο ειδικά για το CREATIVE WALK.

μελετά portfolio και ντοσιέ εργασιών νέων δημιουργών στην ειδική  βιβλιοθήκη του CREATIVITY FOR.TH

ενημερωνέται για τις επικείμενες δράσεις του CREATIVITY FOR.TH την άνοιξη του 2013.

 

Παράλληλα στο πλαίσιο του CREATIVE WALK θα δημιουργηθεί και η ψηφιακή πλατφόρμα VIRTUAL CREATIVE WALK στην οποία ο επισκέπτης χρησιμοποιώντας τεχνολογία QR code με το κινητό του τηλέφωνο θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για τις δράσεις του CREATIVITY FOR.TH αλλά κυρίως για το κάθε χώρο εργασίας που επισκέπτεται μέσα από ειδικά αναρτημένα barcode στις εισόδους των χώρων.

 

To CREATIVE WALK διοργανώνεται για πρώτη φορά φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

creativityforth@gmail.com / www.facebook.com/Creativityfor.th

 

Το CREATIVE WALK είναι μία από τις δράσεις του CREATIVITY FOR.TH. Το CREATIVE WALK τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από το ΔΥΝΑΜΟ projectspace και το Creativity Platform. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: Εξώστης, ManstaRadio.gr.

 

——————————————————————————————————–

 

Το ΔΥΝΑΜΟ projectspace είναι ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως στόχο την μελέτη, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάχυση της σύγχρονης δημιουργίας και την υποστήριξη και ανάδειξη νέων Ελλήνων δημιουργών από το χώρο των εικαστικών και των εφαρμοσμένων τεχνών, της αρχιτεκτονικής και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

dynamoprojectspace@gmail.com / 2310522672

 

Το Creativity Platform είναι ένα μη-κερδοσκοπικό συλλογικό σχήμα που στοχεύει στη δημιουργία μιας διεπιστημονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών, έρευνας, εφαρμογών προτάσεων και δράσεων, γύρω από την ανάπτυξη του δημιουργικού κεφαλαίου και της δημιουργικής και πολιτιστικής οικονομίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στον ευρύτερο ελληνικό χώρο.

[email protected]

 

Δείτε το Creativity For.th.!

Related stories

Ο πρώτος ηλεκτρικός ανεμιστήρας που εμφανίστηκε στην Eλλάδα

Αργύρης Τσιάπος Όταν η πολλή ζέστη καθιστά το σπίτι δύσκολα...

Τέσσερις ιστορίες Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους

Αργύρης Τσιάπος Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς...

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Καλλικράτεια: Στα κεραμίδια της κυρίας Κωνσταντίας

Θυμάται και γράφει ο Χρήστος Σατανίδης Τα παιδικά μου καλοκαίρια,...

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν “Νόμπερ”

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν "Νόμπερ" (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) , Eκδόσεις:...