HomeCinemaΕξώστης ΘΣταυροδρόμια του Ισπανικού Κινηματογράφου στο Ολύμπιον

Σταυροδρόμια του Ισπανικού Κινηματογράφου στο Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας διοργανώνει την 3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου με τίτλο «Σταυροδρόμια», που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων «Εικόνες ενός ευρωπαϊκού κινηματογράφου» (2009) και «Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο» (2010).

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον και περιλαμβάνει την προβολή επτά ταινιών μυθοπλασίας. Πρόκειται για τις ταινίες: Η μυστική ζωή των λέξεων της Ισαμπέλ Κοϊξέτ, Ζωή και χρώμα του Σαντιάγο Ταβερνέρο, Μάτα Χάρι της Ιθιάρ Μπογιαΐν, Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου της Γκράθια Κερεχέτα, Χαοτική Άννα του Χούλιο Μέντεμ, Camino του Χαβιέρ Φεσέρ και Επιστροφή στη Χανσάλα της Τσους Γκουτιέρεθ.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ισπανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν πέντε ταινίες του: Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ, Πλάθιδο, Ο δήμιος, Εθνική κληρονομιά, Ο μικρός ταύρος.

Related stories