HomeCinemaΕξώστης ΘΓάτος Σπιρουνάτος

Γάτος Σπιρουνάτος

Animation/Κωμωδία, 2011, ΗΠΑ, 90 λεπτ

Σκηνοθεσία: Κρις Μίλερ

Με τις φωνές των Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Ζακ Γαλιφιανάκις

Ο γάτος που εμφανίζεται στις περιπέτειες του Σρεκ, γίνεται πρωταγωνιστής και μαθαίνουμε την ιστορία του πριν γνωρίσει τους υπόλοιπους ήρωες. Πώς από ήρωας γίνεται καταζητούμενος σε μια μικρή πόλη και με ποιο τρόπο προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του.

Παίζοντας ελεγχόμενα γύρω από τις έννοιες φιλία και προδοσία και κρατώντας όσο περισσότερο μπορεί λάτιν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν κάπως αυτό τον έλεγχο, ο Γάτος έχει τις στιγμές του χωρίς ποτέ να πιάνει κάποιο peak δραματουργίας ή γέλιου.
Το επίκεντρο είναι η παιδική σχέση του γάτου με ένα …αυγό και πως αυτή περνά από σαράντα κύματα, λίγο πολύ όπως και οι περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις. Η παρουσία της Κίτι δίνει και τον απαραίτητο ερωτισμό που πρέπει να έχει κάτι με λάτιν περιεχόμενο (χαρακτηριστική η σκηνή με τη μονομαχία των 2 στο φλαμένγκο) και κάπως έτσι το τρίο των ηρώων πορεύεται ως το τέλος.
Με χαρακτηριστικότερο έλλειμμα την φινέτσα που χαρακτηρίζει αντίστοιχες δουλειές της Pixar, το φετινό καμάρι της Dreamworks, αν και μη χριστουγεννιάτικο, ποντάρει στην γενικότερη χαρά των ημερών και τα κέφια των ηθοποιών που ακούγονται από πίσω – μια πληροφορία που στηρίζεται σε φήμες καθώς δεν ακούστηκαν ποτέ στη μεταγλωττισμένη δημοσιογραφική προβολή.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....