HomeCinemaΕξώστης ΘΠαράδεισος

Παράδεισος

Αισθηματική, 2011, Ελλάδα, 105 λεπτά

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

Παίζουν: Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλη Φωτόπουλο, Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκο Λίτση, Χρήστο Λούλη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Μαρία Σκουλά, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Λίλα Μπακλέση

Ένα Σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον δικό τους Παράδεισο.

Είναι αλήθεια πως μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο ταινίες όπως ο “Παράδεισος” του Παν. Φαφούτη δίνουν χρώμα και νεανική ζωντάνια. Η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του Π. Φαφούτη φεύγει από το αθηναϊκό άστυ και μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του πατρινού καρναβαλιού. Σε σχέση με την Κληρονόμο, την προηγούμενη ταινία του Φαφούτη, εδώ έχουμε μια πιο προσωπική τοποθέτηση του σκηνοθέτη για την ματιά του γύρω από το σινεμά.

Παρά τη φρεσκάδα του όμως ο Παράδεισος κρύβει αντιφάσεις. Οι ήρωες της ταινίας ζουν μέσα στη ξέφρενη καρναβαλική ατμόσφαιρα η οποία δεν τους βοηθάει να απελευθερώσουν αυτές τις επιθυμίες τους, να προβοκάρουν ή έστω να τολμήσουν το ανέφικτο. Αν και σπονδυλωτή σχεδόν καμία από τις ιστορίες δεν αποκτά ουσιαστική αφήγηση και δεν καταλήγει σε κάποια ιδανική ολοκλήρωση.

Εξαιρετικές οι σκηνές του ατελείωτου πάρτυ και της καρναβαλικής παρέλασης. Πολύ καλή η μουσική του G Pal που ντύνει όλα αυτά τα πλάνα με μπιτάτο ρυθμό, που σε απογειώνει και κάποια στιγμή θυμίζει το ατέλειωτο clubbing του Human Traffic και του Go. Τέλος ερμηνευτικά το ζεύγάρι Ερρίκου Λίτση και Όλιας Λαζαρίδου ίσως είναι το πιο συμπαθές ενώ από τους νέους ηθοποιούς ξεχωρίζουν ο Αντρέας Κωνσταντίνου (από τα σπουδαίοτερα ερμηνευτικά ταλέντα της νέας γενιάς) όπως και η Νατάσα Ζάγκα στην πλερέστερη ίσως ιστορία της ταινίας.

Ακούστε την συνέντευξη του Παν. Φαφούτη στον Γ. Γκροσδάνη για τον Εξώστη Θήτα

Related stories

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά...

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...