HomeCinemaΕξώστης ΘΠρόσκληση συμμετοχής στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ ΓκΛΑΤ...

Πρόσκληση συμμετοχής στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ ΓκΛΑΤ ταινιών

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο σκηνοθέτη απευθύνει το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ ταινιών που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Πανοράματος για το Φύλο. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2012 από τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει διάρκεια μια εβδομάδα.

Το Φεστιβάλ παρουσιαζει ταινίες καταγραφής και ανάλυσης της ζωής των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλοφιλικών και διεμφυλικών πολιτών, αλλά και σύνθεσης ενός οράματος για μια νέα κοινωνία. Παράλληλα με την προβολή ταινιών και την ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη της καλύτερης, προγραμματίζονται συζητήσεις με σκηνοθέτες/-ιδες και κριτικούς, όπως και η έκθεση φωτογραφίας Proudly African and Transgender.

Η πρόσκληση αφορά σκηνοθέτες – παραγωγούς ταινιών που επιθυμούν να στείλουν τις ταινίες τους σχετικού θέματος, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμά, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Η ημερομηνία υποβολής λήγει στο τέλος Μαΐου. Για κάθε πληροφορία: κιν.: 6999249000, φαξ: 2310 249614, e-mail: [email protected], http://www.lgbtq-iff.gr, facebook.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη ενώ συνεργάτες του είναι το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, η Διεθνής Αμνηστία, η μη κερδοσκοπική εταιρία Θετική Φωνή, η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και άλλοι.

Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι ο Εξώστης.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...