HomeCinemaΕξώστης ΘΓίνε συμπαραγωγός σε ένα Ντοκιμαντέρ!

Γίνε συμπαραγωγός σε ένα Ντοκιμαντέρ!

Δύο νέοι σκηνοθέτες από την Θεσσαλονίκη ακολουθούν με τη βοήθεια ενός ντοκιμαντέρ το δρόμο του μεταξιού για να ανακαλύψουν μια άγνωστη γωνιά του πλανήτη Γη, το Τατζικιστάν. Ο λόγος για τον Άγγελο Τσαούση και τη Μυρτώ Παπαδοπούλου οι οποίοι παρουσιάζουν αυτές τις μέρες στο EDN Pitching Forum του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που αφορά επαγγελματίες από τον χώρο του ντοκιμαντερ, την ταινία τους The New Plastic Road.

“Στην ουσία αποτελεί ένα ταξίδι σε μια υποανάπτυκτη περιοχή, η οποία χάρη στη θέση της τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει αφού αποτελεί πέρασμα για τους ενεργειακούς πόρους της Δύσης”, μας λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Άγγελος Τσαούσης παρουσιάζοντας την ταινία στον Εξώστη, “Η ταινία πραγματεύεται ένα διεθνές θέμα δοσμένο μέσα από τα μάτια δύο χαρακτήρων. Η εξέλιξη της βιομηχανίας και η ανάπτυξη του εμπορίου έχει επηρεάσει την παγκόσμια κοινότητα σε μεγάλο βαθμό. Ο δρόμος αυτός συνδέει δύο διαφορετικές χώρες (Κίνα και Τατζικιστάν), δημιουργεί νέες ιδέες, είναι η ζωή των ανθρώπων και κυριώς είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών”. Με αφορμή μάλιστα το υλικό των εικόνων που συνέλλεξαν παρουσίασαν μια φωτογραφική έκθεση η οποία παρυσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα και στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λοτζ, κ.α.).

Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Αξιοσημείωτο το γεγονός αν υπολογίσουμε πως τον επόμενο μήνα θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο forum παραγωγής ταινιών, το MIPDoc International Pitching Forum στις Κάννες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.Παράλληλα οι δύο δημιουργοί έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια “ανεξάρτητης” χρηματοδότησης του ντοκιμαντέρ μέσα απο την διαδικτυακή πλατφορμα του INDIEGOGO. Οι ενδιαφερόμενοι υποστηρικτές της ταινίας μπορούν να προσφέρουν την οικονομική ενίσχυση τους στο δύσκολο εγχείρημα με μια επίσκεψη στην διεύθυνση της πλατφόρμας http://beta.indiegogo.com/The-New-Plastic-Road και να υποστηρίξουν το δημιουργικό όραμα των δύο νέων δημιουργών.

Η ταινία θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα της το Νοέμβριο του 2012 ενώ φιλοδοξία των δύο σκηνοθετών είναι να κάνει την πρεμιέρα της στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2013.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...