HomeCinemaΕξώστης ΘΦτηνά εισητήρια και προσφορές στους κινηματογράφους της...

Φτηνά εισητήρια και προσφορές στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από τις περικοπές και… κουρέματα ο κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξάιρεση στον κανόνα. Έτσι ένας-ένας οι κινηματογράφοι της Θεσσαλονίκης ακολουθούν εδώ και καιρό τον δρόμο των προσφορών προκειμένου να προσελκύσουν θεατές. Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ενωσης Ελλήνων Διανομέων μέσα στο 2011 καταγράφηκε μείωση 7% στον όγκο των πωληθέντων εισιτηρίων στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες σε σχέση με το 2010.

Με αυτό το σκεπτικό αρκετοί αιθουσάρχες της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρίσει σε ειδικές προσφορές με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους θεατές. Πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κινηματογράφου Κολοσσαίον, στον οποίο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο άτομα μπορούν να δουν μια ταινία με ένα εισητήριο (8 ευρώ). Την ίδια προσφορά προσφέρουν και οι αίθουσες Βακούρα και Μακεδονικόν σε συνδρομητές διαφημιστικών διαδικτυακών πακέτων. Αξίζει να σημειωθεί πως το φοιτητικό σε αυτές τις παραδοσιακές αίθουσες κοστίζει μόλις 5 ευρώ ενώ κάθε Δευτέρα η τιμή του κανονικού εισητήριου σε αρκετές αίθουσες πέφτει αρκετά από το κανονικό.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθει πλέον και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Αν και η προσφορά που παρέχουν οι κινηματογράφοι Ολύμπιον-Π.Ζάννας δεν είναι απόλυτα ελκυστική, αποτελεί οπωσδήποτε ένα θετικό βήμα που ίσως πρέπει να έχει συνέχεια. Στις δύο αίθουσες μπορείτε να παρακολουθήσετε από Δευτέρα εώς και Παρασκεύη την πρώτη απογευματινή προβολή μόλις με 6 ευρώ ενώ στις προσφορές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου υπολογίστε επίσης την έκδοση Cineκάρτας σε χαμηλότερο τίμημα σε σχέση με την αρχική τιμή της (50 ευρώ η κανονική και 30 η εκπτωτική) η οποία προσφέρει στους συνδρομητές της δωρεάν εισιτήρια για τις προβολές του επερχόμενου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και ειδικές εκπτώσεις στις εκδόσεις του Φεστιβάλ και στις ταινίες πρώτης προβολής μέχρι το τέλος της σεζόν (Μαϊος 2012).

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν πλέον και οι πολυκινηματογράφοι της Θεσσαλονίκης. Εδώ και καιρό προωθούν πακέτα προσφορών για ειδικές ομάδες θεατών με στόχο την προσέλκυση τους στις αίθουσες, που αξίζει να ερευνήσετε. Έτσι μια οικογένεια, εως 4 μελών, μπορεί να διασκεδάσει βλέποντας μια ταινία, τρώγοντας και πίνοντας τα αγαπημένα της σνακ και αναψυκτικά. Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκει κανείς προσφορές που παρέχουν χαμηλές τιμές ή δωρεάν εισητήρια μέσω ειδικών διαγωνισμών με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προσφορές για το γυναικείο κοινό, για φοιτητές, ακόμη και για συνταξιούχους ή ανέργους.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...