HomeCinemaΕξώστης ΘΚολλητοί με Παιδί

Κολλητοί με Παιδί

Friends with Kids

Κωμωδία, 2011, ΗΠΑ, 107 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γουέστφελντ

Παίζουν: Άνταμ Σκοτ, Τζένιφερ Γουέστφελντ, Μέγκαν Φοξ, Έντουαρντ Μπέρνς

Από μια παρέα έξι φίλων, εκ των οποίων οι τέσσερις έγιναν δύο διόλου γοητευτικά ζευγάρια, οι δύο εναπομείναντες αποφασίζουν να μεγαλώσουν ένα παιδί χωρίς τις δεσμεύσεις που έχει ένας ενδεχόμενος γάμος.

Όπως και στο Friends with Benefits, το κυνήγι της καριέρας και η κουραστική καθημερινότητα που επιφέρει , παραγκωνίζουν τις δεσμεύσεις που μπορεί να έχει μια σχέση, οπότε μια συμφωνία ενηλίκων έρχεται να καλύψει τις ανθρώπινες ανάγκες – εκεί ήταν το σεξ, εδώ ένα παιδί. Βέβαια η αντίθεση των ταινιών προκύπτει από το θέμα τους, μια ταινία με συμφωνία γύρω από το σεξ καταλήγει ως κωμωδία παρεξηγήσεων. Αντιθετα έχοντας ως θέμα το παιδί βλέπουμε μια ωριμότερη διάθεση που πηγάζει κυρίως από διαλόγους και όχι από αστεία περιστατικά.
Η προσωπική δουλειά της Γουέστφελντ άλλωστε, που γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, έχει τον αέρα των ελιτίστικων προσεγγίσεων στα ζευγάρια του Μανχάταν που έδωσε το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά από τα 90s και έπειτα. Αυστηρά σε αυτό το μοτίβο, οι ηθοποιοί ακόμη και αν μιλούν ανοιχτά περί σεξ, φροντίζουν να μη γελοιοποιούν το θέμα τους και παραμένουν σοβαροί σαν το χειμωνιάτικο τοπίο που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας, τοπίο που μοιάζει πολυφορεμένο αλλά παραμένει γοητευτικό – όπως και το όλο φιλμ.

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...