HomeCinemaΕξώστης ΘΦεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Ένα από τα πιο σπουδαία ελληνόφωνα κινηματογραφικά Φεστιβάλ της διασποράς είναι αυτό που θα γίνει στο Λος Άντζελες σε λίγες εβδομάδες (31 Μαίου – 3 Ιουνίου). Το φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Λος Αντζελες έχει σαν στόχο την παρουσίαση και ανάδειξη σπουδάιων ελληνικών ταινιών της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα ανοίγει με την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Νίκα Αγιασβίλι «A Green Story» και θα κλείσει στις 3 Ιουνίου με την προβολή του βραβευμένου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμνατέρ Θεσσαλονίκης «Σαγιόμι» του Νίκου Νταγιαντά. Ανάμεσα στις προβολές δεσπόζει και ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο που περιλαμβάνει μια συζήτηση για έργο του αλλά και προβολή της ταινίας του «Το Βλέμμα του Οδυσσέα».

Το Φεστιβάλ προβάλει ελληνικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ανάμεσα στις φετινές συμμετοχές ξεχωρίζουν τα μεγάλου μήκους: «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη, «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αλλά και ο «Σούπερ Δημήτριο» του Γιώργου Παπαϊωάνου, οι «Ιππείς της Πύλου» του Νίκου Καλογερόπουλου, η «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη. Επίσης στο πρόγραμμα των ταινιών μικρού μήκους θα προβληθούν: το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, το «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα, το «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, το «ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν κι ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη, κ.α.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...